Sağlık dünyası, yalın hastane sempozyumu için Bursa’da buluşuyor

Sağlık dünyası, yalın hastane sempozyumu için Bursa’da buluşuyor
11.03.2019
A+
A-

Özel Medicabil Hastanesi ev sahipliğinde 16 Mart 2019 Cumartesi günü 8. Medicabil Bilimsel Etkinlikleri” kapsamında uluslararası katılımlı düzenlenecek olan, Yalın Hastane Sempozyumu için basın mensuplarına bilgi paylaşımında bulunuldu.

Hizmete girmeden önce ‘Yalın Hastane’ çalışmalarına başlayan ve ‘Yalın Düşünce’nin sağlık sektöründe ilk adımlarını atarak uygulamaya alan Özel Bursa Medicabil Hastanesi’nin, hastane konferans salonunda düzenlediği basın toplantısına; Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen ve Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

“Yalın Hastane modeli, özellikle bu yıllarda çok ihtiyaç duyulan bir felsefe”

Basın toplantısında konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Türkiye’deki yalın hastane uygulamalarında en çok emek harcayan, kafa yoran hastanelerden biri olduklarını ifade etti. Bilgen şunları söyledi: “Yalın Hastane modeli, özellikle bu yıllarda çok ihtiyaç duyulan bir felsefe. Tıbbi manada bakıldığında hekimlerimizin güncel olmalarına ihtiyaç var. Çünkü bilimle uğraşan kişi ve kurumların gayretleriyle her gün yeni bir şeyler çıkıyor. Teknolojinin gelişmesiyle de hastalarımız artık sorunlarını ve tedavi yöntemlerini araştırıyor ve karşımıza daha bilinçli geliyor. Dolayısıyla sağlıkla uğraşan herkesin güncel olması şart. Diğer bir önemli konu da israfları önlemek.”

“Önlenebilir hatalardan dolayı dünyanın her yerinde birçok insan ölüyor”

Programın; Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü ve Medicabil Hastanesi Kalite Kurulu iş birliğiyle düzenleneceğini söyleyen Bilgen, “Bu yıl düzenleyeceğimiz sempozyumumuzu biraz farklı yapacağız. Daha çok uygulama ağırlıklı bir çalıştay şeklinde olacak. Birkaç hasta modelini alıp başımıza gelebilecek aksilikleri kursa katılan arkadaşlara göstererek onları karşılaşabilecekleri benzer sorunlarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçlendirmiş olacağız. Çünkü bir yıl içerisinde önlenebilir hatalardan dolayı dünyanın her yerinde birçok insan ölüyor. İsrafların başında önlenebilir tıbbi hatalar gelmekte ve bunların insanlık boyutunda kaybının ne denli büyük olduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde yılda 250.000 önlenebilir tıbbi hatalara bağlı ölüm ile tarif edilebilir. Bunları nasıl önleyebilir, nasıl durdurabiliriz bunun için yoğun çaba sarf etmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, sözlerini şöyle tamamladı: “Bazı hastanelerimizde israfları azaltma ve yönetme çalışmaları sürdürülmekte, yani yalın projeler yürütülmekte, ama bu çalışmaların bilimsel bir kimliğe bürünmesi ve gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda bildirilmesi ve yayınlanması gerekmektedir ve böylelikle Türk sağlık sektörünü dünyaya duyurma fırsatı yaratılacaktır.”

2 konferans,  26 sözlü bildiri ve 1 workshop

Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü Koordinatörü, Medicabil Hastanesi Kalite ve Akreditasyon Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar ise sempozyum programıyla ilgili bilgi verdi. Yılmazlar şunları söyledi: “Sağlık hizmeti sunucularına ve yalın yaklaşıma ilgisi olan herkesin katılabileceği kongrede 2 Konferans,  26 Sözlü bildiri ve 1 workshop ile sağlık hizmetinde yalın bakış açısı tartışılacak. Ayrıca yurt dışından da çok önemli konuklarımız olacak.

8. kez olan Yalın Hastane Sempozyumuna, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Uluslararası Sağlık Endüstrisi’nden Entegre Yalın Sağlık Çözümleri Direktörü Ahmad Khalil’in yanı sıra çok sayıda hekim ve sağlık sektörü çalışanı katılacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.