Saadet Partisi milletvekili adayları, çalışmalarına hız verdi

Saadet Partisi milletvekili adayları, çalışmalarına hız verdi
04.06.2018
A+
A-

Saadet Partisinin 1’ci Bölge Bursa Milletvekili adayları Osmangazi’ye çıkarma yaptı. Osmangazi ilçe teşkilatlarının da katıldığı seçim çalışmalarında Milletvekili adayı Gökhan Gerçek; “24 Haziran’da vatandaşlarımızın Milli Görüş kadrolarını TBMM’ye taşıyacaklarına inanıyorum” dedi.

Gerçek, parti çalışmalarına hız verdiklerinin altını çizerek, vatandaşlarının sorunlarının işsizlik ve ekonomik kriz olduğunu vurgulayarak partisinin programını paylaştı.

Gerçek; “ Tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede duracağız. Devlet küfürle ayakta durur ama zulümle ayakta duramaz. Devletin bekası da, milletin bekası da adalet ile tesis edilebilir. Talimatla harekete geçen ve karar veren bir yargı mekanizması ülkeyi felakete götüren yanlışların en büyüğüdür. Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte Meclis’in yürütme üzerindeki denetim gücü ne yazık ki elinden alınmış bulunmaktadır. Yürütmeyi denetlemesi gereken yargı da yürütmenin etkisine girmiştir. Kuvvetler ayrılığı Saadet Partimizin vazgeçilmez prensiplerinin en başında gelmektedir. Bunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Asgari ücret yolsuzluk sınırının mutlaka üzerinde ve vergiden muaf tutulacaktır. Hedef açlık sınırı değil, yoksulluk sınırı olacaktır. Akaryakıttan alınan yüksek vergi oranlarının da azaltılacaktır. Bugün tatbik edilen ekonomik politikasının adı rant politikasıdır. Rant ekonomisiyle ülke yönetiliyor. Vergi, zam, faiz, düşük ücret ve düşük taban fiyatları vasıtasıyla halkın sahip olduğu bütün imkanlar elinden alınmaktadır. Milli kuruluşlar yabancı ve yerli tekellere haraç mezat satılmış ve hala da satılmaya devam etmektedir. Artık nerede ise soluduğumuz havadan dahi vergi alınacaktır. Geçmişte sudan bile denebilirdi de, sudan zaten artık vergi alınıyor. Ülkemizde toplam işsiz sayısı ne yazık ki 3,5 milyon civarındadır: Aslında cebinde 500-600 lira gibi bir sosyal yardım adı altında para konulan insanlarımız bu yardım kesilir endişesiyle iş aramaya çıkmadıkları için rakam 3,5 milyon seviyesinde gözükmektedir. Bunun esas miktarı 5 milyonun üzerindedir ne yazık ki. Saadet iktidarında tüm kesimlerin adil ücret alarak çalışmasını sağlayacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.