RTÜK, Kaftancıoğlu’nun darbe imasını cezasız bırakmadı

RTÜK, Kaftancıoğlu’nun darbe imasını cezasız bırakmadı
07.05.2020
A+
A-

RTÜK, Sözüm Var programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sözleri nedeniyle, Halk TV’te 5 kez program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası kesti. RTÜK ayrıca Habertürk’e de Fatih Altaylı’nın sözleri nedeniyle üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

RTÜK bu kez de Halk TV’de yayımlanan Sözüm Var programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun sözleri nedeniyle 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası kesti.

RTÜK İlhan Taşçı, cezayı Twitter’da şu sözlerle duyurdu:

“CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Bir iktidar değişikliğine gidişatı görüyorum, böyle olacağını da düşünüyorum” sözünü RTÜK, “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik” sayarak Halk Tv’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi…”

HABERTÜRK DE CEZA YEDİ

RTÜK, Habertürk’e Fatih Altaylı’nın sözleri nedeniyle üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yayın konuğu olduğu “Teke Tek” programında Fatih Altaylı’nın sözleri nedeniyle Habertürk’e ceza verildi.

Altaylı, Habertürk’teki yayın esnasında kendisine sosyal medyadan tehditler geldiğini söylemiş, bunun üzerine Akşener, Altaylı’ya kendi evinin basılması sürecini anlatmıştı. Akşener’den hemen sonra söze giren sunucu Fatih Altaylı, “it ürür, kervan yürür”, “itlerle uğraşmıyoruz” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, ‘prime time’da yayınlanan programda “it ürür, kervan yürür”, “itlerle uğraşmıyoruz” şeklindeki ifadelerin kullanmasını yanlış buldu.Üst Kurul, söz konusu ifadelerin 6112 sayılı yasayı ihlal ettiği gerekçesiyle yayıncı Habertürk’e üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

MEDYA MAHALLESİ’NE DE CEZA GELMİŞTİ

RTÜK, geçtiğimiz hafta İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın katıldığı Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına da 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası vermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.