Rize Fındıklı’daki Atatürk Parkı tabelası Yargıya taşındı

Rize Fındıklı’daki Atatürk Parkı tabelası Yargıya taşındı
31.07.2019
A+
A-

Rize Fındıklı’da Belediye ve Kaymakamlığı karşı karşıya getiren Atatürk tabelası Yargıya taşındı. Belediye, kaymakamlığın kararının iptal edilmesi için Rize İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Fındıklı Belediyesi, millet parkına Atatürk ismi verilmesine karşı çıkan Fındıklı Kaymakamlığı’nın kararının iptal edilmesi için Rize İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

Fındıklı Belediye Başkanı CHP’li Ercüment Şahin Çevratoğlu, belediye meclisinin aldığı karara istinaden isim değişikliği yaptıklarını belirterek tabelayı kaldırmayacaklarını söyledi.

Çevratoğlu, “Biz seçim sonrası halkın talebi doğrultusunda ve bir genç kardeşimizin önerisi ile meclis toplantısında parkın adının 100’üncü Yıl Atatürk Parkı olmasını 8’e 3, nitelikli çoğunlukla kabul ettik. Yine Millet Kıraathanesi olan yeri biz kültür evine dönüştürdük ve adını da ‘Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi’ne dönüştürdük. 100’üncü Yıl Atatürk Parkı adını tartışmak bize zül geliyor. Bu kararımızdan geri dönmeyeceğiz. Ağustos ayında bunu yeniden meclis gündemine getirip aynı kararı yeniden alacağız. Bu konuda yargıya da başvurduk” dedi.

‘ATATÜRK İSMİNİ ASMAK MI KAMU SUÇUDUR?’

Kaymakamlığın tabelanın kaldırılmasını istediği gerekçenin çok garip olduğunu söyleyen Çevratoğlu, “Kaymakamlık ‘kamu yararı görülmemiş’ diyor. Ayrıca kamu suçu işlediğimizi belirterek Atatürk ismini ivedilikle indirmemizi istediler. Atatürk ismini asmak mı kamu suçudur? Bunu anlamış değiliz. Bundan sonra burası 100’üncü Yıl Atatürk Parkı kalacaktır. Tabelayı indirmeyeceğiz. Biz kamu suçu işliyorsak kaymakamlık bizle ilgili idari soruşturma başlatabilir. Biz orada savunmamızı vereceğiz” diye konuştu.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.