Resmi Gazete’de yayımlandı, kredi Kartı kullananlara kötü haber!

Resmi Gazete’de yayımlandı, kredi Kartı kullananlara kötü haber!
13.06.2020
A+
A-

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Bankalar kredi kartı hesap özetlerini dijital kanallar ve posta yolu aracılığıyla ile müşterilerine gönderemeyecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yaptığı bu madde değişikliği ile tüm bankalar tarafından hayata geçirilen bu uygulamanın içeriği neler? Neden bankalar böylesine bir değişiklik yapma gereği duydu, işte detaylar…

Alınan karar neticesinde yapılan bu değişiklik sadece ekstrelerle sınırlı değil müşteriler artık ATM ve kredi kartı üzerinden yapmış oldukları işlem makbuzlarını da mail veya sms olarak talep edemeyecekler.

Dolandırıcılığın Önüne Geçilmesi Hedefleniyor!

Bankalar tarafından hayata geçirelecek bu uygulama sayesinde pek çok dolandırıcılık yöntemine enegel olunabilecek.Vatandaşlara sıklıkla mail üzerinden gönderilen sahte e-postalar yüzünden pek çok kişi dolandırıcıların tuzağına düşüp kart bilgilerini çaldırabiliyordu. Uygulamaya alınacak bu yöntemle dolandırıcılık olaylarının bir nebze olsun engellenmesi hedefleniyor.

Bu uygulamanın bir diğer olumlu tarafı ise banka müşterilerinin mail adreslerinde yaptıkları değişiklikler sebebi ile yaşanan karışıklık durumlarının minımuma düşürülmesi ve şahısların  herhangi bir işlem yapmadan dahi tek bir kanal aracılığı ile günlük ekstrelerini kontrol edebilmeleri.

Müşteriler Ekstrelerine Nereden Erişim Sağlayacaklar?

Müşteriler artık kredi kartı ekstrelerine sms veya e-posta ile değil bankaların kendilerine ait mevcut dijital kanalları sayesinde erişim sağlayabilecekler. Bankaların mobil uygulamaları sayesinde internet şubesi günlük ekstrelerini müşterilerine aktarabilecek. Alışılmışlığın dışında alınan bu karar kimilerine güvenli gelirken kimileride yeni sisteme şimdiden tepki göstermeye başladı.

Müşterilerden Büyük Tepki

Yapılan değişiklik müşterilen tarafından tepkilere yol açtı.Pek çok kişi sosyal medya aracılığı ile konuya dair tepkilerini dile getirdi.Tepkilerin başlıca sebeplerinden birisi ise pek çok vatandaşın akıllı telefon kullanamaması. Konuya dair yapılan açıklamaya göre değişikliğin başlıca sebebi BDDK tarafından çıkarılan ve Resmi Gazete’de yayınlanan Bankaların Bilgi Sistemleri Ve Elektronik Bankacılık Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin 37. Maddesi. Bu maddede yer alan “Bankanın elektronik ortamda müşterilerine ileteceği hassas veri veya sır niteliğinde veri içeren her türlü ekstre, dekont, hesap özeti gibi bilgilerin elektronik bankacılık hizmeti sunulan kanallar üzerinden gönderilmesi esastır.” İbaresi ile  Tüm Bankalar bu yeni düzenlemeye dahil oldular.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.