Red Bull Music Festival’in Round Robin Gecesi’ne yoğun ilgi

27.09.2018
A+
A-

Beş güne yayılan dört farklı konsept, film gösterimleri ve iki farklı sergi ile 60 sanatçının sahne aldığı Red Bull Music Festival İstanbul 26 Eylül Çarşamba doğaçlama müzik gecesi Round Robin ile kapılarını açtı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı ve biletleri tükenen festivalin açılış gecesi müzikseverlerden yoğun ilgi gördü.

Murat Ertel’in kürasyonunu üstlendiği gecede 16 müzisyen sahnede doğaçlama performanslar sundular. Festival; bugün canlı film konseri, Cuma günü içinde Ezhel’in de yer aldığı hip hop gecesi ve Cumartesi Red Bull Music Academy’nin 20. yılını kutlandığı geceyle devam edecek.

New York, Los Angeles, Paris, Berlin ve Sao Paulo’nun aralarında bulunduğu dünyanın önemli 16 farklı şehrinde müzikseverlerle buluşan Red Bull Music Festival 26-30 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor.

Festival, 26 Eylül Çarşamba akşamı Avusturya Başkonsolosluğu’nun Avusturya Kültür Ofisi’nde doğaçlamanın başrolde olduğu ve müziğin sınır tanımadığı performanslarla başladı. ZeN ve BaBa ZuLa gruplarından tanıdığımız Murat Ertel’in kürasyonunu üstlendiği ve 500 müzikseverin katıldığı gecede Ümit Adakale, Ah! Kosmos, Cahit Berkay, Chyltys, Dr. Das, Murat Ertel, Gökçe Gürçay, Eralp Güven, Hans Joachim Irmler, Lydia Kavina, Aybike Çelik Özbey, Şirin Pancaroğlu, Okay Temiz, Gyda Valtysdottir, Bart Vervaeck, Hakan Vreskala sahneyi paylaştı. Gecede Pınar & Viola, Temel Hüseyin Kuru, Claudia Hiroki ve Erdem Dilbaz’ın hazırladığı müzikle bağlantılı bir görsel dünya (mapping) da yer aldı.

Festivalde bugün B-Movie’lerle ilgili bir panel ve de canlı film konseri müzikseverleri bekliyor. Festival katılımcıları Gaye Su Akyol ve Bubituzak’ın Yılmayan Şeytan filmi için canlı olarak hazırlayacakları müzikleri saat 20.00’da Kadıköy Sineması’nda dinleyebilecek.

28 Eylül Cuma günü festivalin hip hop’a ayrılan East vs West konseptinde biri iki MC boğazın ortasında bir rap atışması yapacak. Ardından Kamufle, Little Simz, Ezhel ve Zebra Katz Zorlu PSM’de sahne alacak.

29 Eylül Cumartesi günü ise uluslararası bir müzik enstitüsü olan Red Bull Music Academy’nin 20’nci yılının kutlanacağı 20 Years of RBMA: A Celebration gecesi gerçekleşecek. Barış K, Talaboman, The Bug, Fennesz, İpek Görgün ve Seretan gibi isimlerin de DJ kabininde yer alacağı gecede müzik sabaha kadar kesintisiz olarak devam edecek.

Festival kapsamında ayrıca Süpermen Dönüyor, Yılmayan Şeytan, Tarkan Vikinglere Karşı ve Şeytan filmleri Kadıköy Sineması’nda gösterilecek. Güven Erkin Erkal’ın arşivinden orijinal dönem posterleri de 4 gün boyunca Kadıköy Sineması fuayesinde sergilenecek. 20 farklı illüstratörün tekrar yorumladığı posterler sergisi ise festival boyunca Kadıköy Yeldeğirmeni’nde yer alan Açık Alan’da ziyaretçilere açık olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.