Ramazan ayı öncesi tavuk fiyatlarına yüzde 30 zam

Ramazan ayı öncesi tavuk fiyatlarına yüzde 30 zam
27.04.2019
A+
A-

Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala fakir sofraların vazgeçilmezi olan tavuk fiyatları geçen aya göre yüzde 30 artarken, kırmızı et ve balık fiyatlarında da artışlar yaşanabileceği konuşuluyor.

Her Ramazan öncesi olduğu gibi bu Ramazan’da da özellikle gıda fiyatları üzerinde oynamalar dikkat çekiyor. Son zamanlarda döviz fiyatlarının sürekli artış göstermesi tavuk yemlerinin pahalanmasına ve nakliye ücretlerinin artması sebep oldu.

Durum böyle olunca da tavuk fiyatları geçen aya göre yüzde 30 artış gösterdi. Vatandaşlar, balık ve kırmızı et fiyatlarında da Ramazan’a zam yapılmadan girilmesini istiyor.

Tavuk fiyatlarının inanılmaz oranda arttığını ifade eden tavuk satıcısı Mevlüt Bal, “Geçen aya göre tavuğa yüzde 30 zam geldi. Gelen zammı direkt fiyatlara uygularsak tavuk satma şansımız hiç kalmıyor. Önümüz Ramazan olduğu için insanlar tepki gösteriyor. Her şey çok pahalanmış. Bizler, vatandaşlar yesin diye fiyatlara zam yapmamaya çalışıyoruz. Ramazan’a kadar 1-2 zam daha bekliyoruz ama bunu fiyatlara yansıtmamaya çalışacağız” dedi.

Kırmızı ete zam yapmadıklarını belirten kasap Ali Küçük ise “Fiyatlarımızda bir artış olmadı. Ramazan yaklaştıkça işlerimiz de hızlandı. Tavuk fiyatları çok arttı. Ete şu anda zam gelmedi. Ramazan’dan önce de geleceğini düşünmüyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.