PTT üst düzey yöneticilerine sınırsız temsil gideri hakkı…

03.01.2019
A+
A-

Hazırlanan raporda, PTT’nin Yönetim Kurulu üyelerine, üst düzey yöneticilerine, maaşlarının yanı sıra, mevzuatta belirtilen sınırlamanın çok üzerinde temsil gideri hakkı tanındığı belirtildi.

Hazırlanan raporda, PTT’nin Yönetim Kurulu üyelerine, üst düzey yöneticilerine, maaşlarının yanı sıra, mevzuatta belirtilen sınırlamanın çok üzerinde temsil gideri hakkı tanındığı belirtildi.

PTT’nin Yönetim Kurulu üyelerine, üst düzey yöneticilerine, maaşlarının yanı sıra, mevzuatta belirtilen sınırlamanın çok üzerinde temsil gideri hakkı tanındığı ortaya çıktı. PTT Genel Müdürü’ne ise ‘sınırsız’ temsil gideri yetkisi verildi.

Sayıştay raporunda “Temsil ödeneğinin 2 bin 264 kişiye verilebileceği görülmüştür” dedi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Sayıştay raporunda şu tespitlere yer verildi:

“Yüksek Planlama Kurulu (YPK) Kararı’na istinaden personel ücretleri için üst sınır, 2017’nin ilk 6 ayında genel müdür için brüt 13.474 TL, diğer personel için 11.382 TL, ikinci altı ayında ise Genel Müdür için 14.407 TL, diğer personel için 12.169 TL olarak, yönetim kurulu üyeleri için 2017 yılı ilk 6 ayında 2.952 TL, ikinci altı ayında ise 3.156 TL olarak (Yönetim Kurulu Başkanı için bu rakamların 2 katı) belirlenmiştir.”

PTT’nin Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, Genel Müdür ve Genel Müdür yardımcıları için YPK tarafından belirlenen tavan ücret olarak belirlendiğine yer verilen raporda “Daire Başkanları, Denetim Hizmetleri Başkanı, I. Hukuk Müşaviri için ise 2017 yılı ilk 6 ayında brüt 9.235 TL, ikinci altı ayında ise 10.808 TL ücret tespit edilmiştir” denildi.

YASALARA DA AYKIRI

Raporda PTT’nin 2 yönetim kurulu üyesinin 2017 yılı içerisinde temsil harcaması yapmadığı, sınırsız temsil gideri hakkı tanınan genel müdürün ise 2017’de bu hakkı kullanmadığına da dikkat çekildi. Sayıştay, genel müdür yardımcıları ve daire başkanları belirlenen temsil ödeneğinin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hükümlerine de aykırılık teşkil ettiğine işaret etti.

MÜDÜR YARDIMCILARI LİMİTİ 15 BİN TL AŞTI

Genel müdür yardımcısının net aylık ücretinin 9 bin TL olduğu bunun iki katı yani, 18 bin TL temsil ödeneği hakkı bulunduğuna dikkat çekilen raporda “Tahsis edilen yıllık temsil ödeneği 33 bin TL olup, KHK’da belirtilen limiti 15 bin TL kadar aşmış bulunmaktadır. Daire başkanının ortalama net aylık ücreti 8 bin TL olup, bunun iki katı, yani 16 bin TL temsil ödeneği hakkı varken, yönetim kurulu tarafından kendisine tahsis edilen yıllık 24 bin TL olup, limiti 8 TL kadar aşmış bulunmaktadır” denildi. Raporda yönetim kurulu üyelerine temsil ödeneği verilmemesi gerektiği belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.