Prof. Dr. Haydar Baş için flaş beraat kararı!

Prof. Dr. Haydar Baş için flaş beraat kararı!
19.03.2020
A+
A-

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesi (İstinaf Mahkemesi), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş lehine beraat kararı vererek, katılanların (Mustafa ve Meral Eraslan) yapmış olduğu istinaf başvurusunu tümüyle reddetti. Böylece yaklaşık 3.5 yıldır süren davada adalet tecelli etmiş oldu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, bir hukuk mücadelesinden daha zaferle çıktı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesi (İstinaf Mahkemesi), BTP Lideri Prof. Dr. Haydar Baş lehine beraat kararı vererek, katılanlar Mustafa ve Meral Eraslan’ın yapmış olduğu istinaf başvurusunu tümüyle reddetti. Böylece Aralık 2016’dan bu yana devam eden ve zaman zaman kamuoyunun da gündemine gelen davada adalet tecelli etmiş oldu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesi, İstanbul Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Prof. Dr. Baş’ın aleyhine ısrarla uyguladığı ‘yurtdışına çıkış ve kısmı mal varlığı’ tedbirlerini de kaldırdı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesi, ayrıca BTP Genel Başkan Yardımcısı Lütfullah Önder lehine de beraat kararı verdi.

Pürüzsüz beraat

Aynı davada yargılanan BTP Genel Başkan Yardımcıları Gürcan Bahar ve Bilal Karamus ve diğer sanıklar da atılı suçlardan beraat etti. Kararın bir başkan ve üç üyeden müteşekkil İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 9. Ceza Dairesi’nce oy birliğiyle alınması da dikkat çekti.

Bir başka ifadeyle 4 hakim de ‘beraat’ lehinde karar verdi. Bu da BTP Lideri Prof. Dr. Baş ve dava arkadaşlarının haklılığını net bir şekilde ortaya koyuyor.

(yenimesaj.com.tr)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.