Pazar günü camiler, 65 yaş üzeri vatandaşlar için açık olacak

Pazar günü camiler, 65 yaş üzeri vatandaşlar için açık olacak
09.05.2020
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 81 il müftülüğüne gönderilen genelgeye göre, Pazar günü saat 11.00 ile 15.00 arasında sokağa çıkacak olan 65 yaş üzeri vatandaşlar için camiler açık olacak.

İçişleri Bakanlığı’ndan, önceki gün, 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye göre; 81 ildeki 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlıkları olanlar ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri, 10 Mayıs Pazar günü, 11.00 ile 15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilecek. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 81 il müftülüğüne gönderdiği genelge ise dikkat çekti.

AKP Siirt Milletvekili Osman Ören’in sosyal medya hesabından paylaştığı genelgeye göre, 10 Mayıs Pazar günü 11.00 ile 15.00 arasında camilerin açık tutulacağı, öğle namazı kılmak isteyen 65 yaş üzeri vatandaşların, tedbirlere uymak koşuluyla, cemaatle namaz kılabileceği belirtildi.

İşte o karar:

“Bilindiği üzere koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza, ilki 10 Mayıs 2020 Pazar günü 11.00-15.00 saatleri arasında olmak üzere, sokağa çıkma sınırlandırması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle, yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı verilmiştir. Söz konusu uygulama süresince camiler açık tutulacak ve belirtilen tarih ve saatlerde evlerinden dışarıya çıkarak camilerde öğle namazlarını kılmak isteyen 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza maske takmak, kendi özel seccadelerini kullanmak ve salgın ile ilgili alınan tedbirlere uymak kaydıyla, görevlilerimiz tarafından cemaatle namaz kıldırılabilecektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.