Özel Medicabil Hastanesi’nde güvenlik hassasiyeti

Özel Medicabil Hastanesi’nde güvenlik hassasiyeti
29.02.2020
A+
A-

Özel Medicabil Hastanesi, kurum içi bilgilendirme toplantılarını, hastanede kullanılan acil kod sistemlerinin anlatıldığı toplantılarla sürdürdü.

Şubat ayı boyunca, dört farklı acil kodunun anlatıldığı toplantılarda, uzmanlar, hastane personeline bilgilendirmelerde bulundular.

Bilgilendirme toplantılarında, Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, temel yaşam desteği olan ‘Mavi Kod’u, Medicabil Kalite Yöneticisi Figen Solmaz Opsar, hastaneden çocuk kaçırılması anında kullanılan ‘Pembe Kod’u ve sağlık personeline şiddet halinde kullanılan ‘Beyaz Kod’u, Özel Medicabil Hastanesi İş Güvenliği Uzmanı Müge Koç da yangın anında kullanılan ‘Kırmızı Kod’u anlattı.

 “Dört temel kod hakkında tüm kurumlar bilinçlenmeli”

Acil kodlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Medicabil Yalın Sağlık Enstitüsü ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Aysun Yılmazlar, “Günlük yaşantımızın büyük bölümünü iş yerlerimizde geçiriyoruz. Biz de hastane olarak, başta hasta ve hasta yakınlarımız olmak üzere, çalışanlarımızı ve kurumumuzu korumak amacıyla güvenlik önlemleri konusunda çok hassasiyet gösteriyoruz. Bu güvenlik önlemlerinin temellerinden olan mavi, pembe, beyaz ve kırmızı kodu şubat ayı boyunca tüm ayrıntılarıyla ele aldık. Bu dört temel kod hakkında tüm kurumlar bilinçlenmeli” dedi.

Hastane olarak, acil durum kodları konusunda bilgilendirmelere devam edeceklerini belirten Prof. Dr. Yılmazlar, “Bu kötü durumların yaşanmaması ya da yaşandığı zaman en kısa sürede ve kayıpsız atlatılması için önlem alıyoruz, kurumumuzun ve alanların risk analizini çıkartıyoruz. Bu konuda eğitim almış arkadaşlarımızın liderliğinde bilgilendirmelere devam edeceğiz. Tüm hastane personelinin katıldığı tatbikatlar düzenleyip, sanki o kodu gerçekten yaşıyormuşçasına canlandırıyoruz ve bu canlandırmaları hep sürdüreceğiz. Tüm personelimizin o senaryoyu yaşaması lazım ki, başına öyle bir durum geldiğinde başarılı bir şekilde o risk durumundan çıkabilsin” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.