Özel eğitim öğrencilerinden TÜBİTAK çalışmaları

Özel eğitim öğrencilerinden TÜBİTAK çalışmaları
24.05.2018
A+
A-

Yıldırım Belediyesi Hacı Saide Zorlu Özel Eğitim İş Uygulama Okulunun Tübitak Bilim Fuarına, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şimşek, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Ünal, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, özel eğitim öğrencilerinin hazırlamış oldukları projelerin çok anlamlı olduğunu belirtti. Öğretmenlerinin desteği ve yönlendirmesiyle yaptıkları çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Dülger, törene katılmaktan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti.

Törene katılan Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Şimşek, özel eğitim öğrencilerini ve öğretmenlerini tebrik ederek hazırladıkları takdire şayan çalışmaların ileride daha da güzel başarılara dönüşmesi temennisinde bulundu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ümit Kılıç ise, “Daha kaliteli bir eğitim ve daha kaliteli bir çalışma ortamı için neler yapabileceğimizi öğretmen arkadaşlarımızla birlikte araştırdık ve aldığımız kararları da uygulayarak bu konudaki kalitemizi katbekat artırdık. Bu çalışmalarda emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerime ve velilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

15 farklı projeyle bilim fuarına katılan özel eğitim öğrencilerinin yapmış oldukları çalışmalarla; topluma uyum sağlamaları, günlük yaşam becerilerini kazanmaları, akranlarıyla paylaşımda bulunmaları, motor becerilerinin geliştirilmesi, eğlenerek öğrenmelerini amaçlanırken aynı zamanda da çevre bilincinde farkındalık kazanmalarına da katkı sağlandı.

Konuşmaların ardından Dülger, sergi alanındaki çalışmaları ve öğrencilerin öğretmenlerinin desteğiyle hazırladıkları el emeği çalışmaların olduğu el sanatları sergisini inceledi. Öğrencilerle ve aileleriyle yakından ilgilendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.