Osmangazili raketten Çekya’da gümüş madalya

Osmangazili raketten Çekya’da gümüş madalya
10.04.2019
A+
A-

Osmangazi Belediyespor Badminton Takımı sporcularından Ayça Özgür, 17 Yaş Altı Uluslararası Badminton Turnuvası’nda gümüş madalyanın sahibi oldu.

Genç yaşına rağmen ulusal ve uluslararası birçok müsabakada adından söz ettiren Osmangazi Belediyespor Badminton Takımı sporcusu Ayça Özgür, Çekya’da düzenlenen 17 Yaş Altı Uluslararası Badminton Turnuvası’na damga vurdu. 17 ülkeden toplam 211 milli sporcunun yer aldığı turnuvada Türk Milli Takımı’nı gururla temsil eden Özgür, tek bayanlar kategorisinde gelecek için ışık saçtı.

Turnuvanın ilk karşılaşmasında Slovak rakibi Lea Vybochova’yı 2-0 yenen Osmangazili raket, daha sonraki karşılaşmalarda sırasıyla Macar Anna Bozsogı’yı, Polonyalı Joanna Podedworny’u ve son olarak Slovak Sofia Slosıarıkova’yı da 2-0’lık skorlarla geçerek adını yarı finale yazdırdı. Yarı finalde karşılaştığı Rus rakibi Sofiia Doroshenko’yu da 2-0 mağlup eden Özgür, finale yükseldi.

Final karşılaşmasında iyi bir maç çıkarmasına rağmen Rus rakibi Mariia Golubeva’na 2-0 kaybeden Özgür, turnuvada ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Osmangazi Belediyespor bünyesindeki sporcuların başarılarından dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, genç sporcu Ayça Özgür’ü tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.