Osmangazi’den kadınlara giyim kursu eğitimi

Osmangazi’den kadınlara giyim kursu eğitimi
20.05.2019
A+
A-

Osmangazi Belediyesi Meslek Edinme Kursları (OSMEK) bünyesinde açılan giyim kursu, moda dünyasına yeni tasarımcılar kazandırıyor.

Bu yıl 54 farklı branşta hizmet veren Osmangazi Belediyesi Meslek Edinme Kursları, meslek sahibi olmayan vatandaşları çalışma hayatına kazandırıyor. Kadınlar tarafından büyük ilgi gören giyim kursu ile öğrenciler, kendi giysilerini dikerken, dışarıdan aldıkları siparişlerle aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Hüdavendigar Sosyal Gelişim Merkezi’nde verilen kursta temel bilgiler, kumaşlar, ölçü alma, kalıp çıkartma, biçki teknikleri, prova çalışmaları ve süsleme gibi konular işleniyor. Haftanın 5 günü 09.00 ile16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen giyim kursundan başarıyla mezun olan kursiyerler, aldıkları sertifikalar ile atölye açma ya da atölyede çalışarak para kazanma imkanı buluyor.

Toplam 500 saatten oluşan kursun eğitmeni Nergiz Cafer, 35 kursiyer ile çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Meslek öğrenip iş sahibi olmak isteyenler, yaptıklarını satıp aile bütçesine katkı koyma hedefi olanlar ve boş vakitlerini değerlendirmek isteyenler kursumuzun yolunu tutuyor. Özellikle ev hanımlarımız kursumuzda hem bir şeyler öğrenip üretiyorlar, hem de sosyalleşiyorlar” dedi.

Kursun kendisi için terapi niteliği taşıdığını ifade eden kursiyer Hülya Yıldız ise, “Öğrendiklerimiz ile gömlek, pantolon, etek, abiye, abaya gibi çeşitli kıyafetler üretiyor ve mağazalardan alışveriş yapmıyoruz. Diktiğimiz kıyafetlerden siparişler alarak, ekonomimize katkı sağlıyoruz. Kadınlar isterse her işi yapabilir. Kursumuza herkesin gelmesini tavsiye ediyorum. Bize bu imkanı sunduğu için Osmangazi Belediyesi’ne de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.