Osmangazi’de toplanan giysiler nereye gidiyor?

16.10.2018
A+
A-

Bursa Osmangazi İlçesi’nde farklı bölgelere yeniden konulan giysi kumbaraları tartışma yarattı.

İlçede yaşayan vatandaşların gönüllü olarak kumbaralara bıraktığı 2. el giyim eşyalarının, uygulamayı yürüten firma tarafından 3. dünya ülkelerine ücretli olarak pazarlandığı gündeme gelmiş ve kumbaralar kaldırılmıştı.

MHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın, giyim kumbaralarının ilçede tekrar konulması ile ilgili yaptığı açıklamada, uygulamanın vatandaşta endişe oluşturduğunu söyledi.

GİYSİ KUMBARALARI TİCARİ AMAÇLI MI?

Cemil Aydın, ‘’Sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilçenin farklı noktalarına konulan giysi kumbaraları yine ortaya çıktı. Vatandaşlarımız yardım amaçlı kullanılmayan kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla bu kumbaralara atıyor. Kumbaralarda toplanan kıyafetlerin 3. dünya ülkelerine ücreti karşılığında ihraç edildiği iddiaları var. Osmangazi Belediyesi’nin bu iddialarla ilgili tutumunu merak ediyoruz’’ dedi.

İhtiyaç sahiplerinin sevindirilmesi noktasında uygulama olarak projeyi desteklediklerini belirten Cemil Aydın, ‘’Vatandaşlarımızın insani duygularla kumbaralara bıraktığı kıyafetler, Osmangazi Belediyesi imkanları ile toplanıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaksa her türlü desteği vermeye hazırız. Ancak ihale ile uygulamacı firma tarafından konulan kumbaralar, iddialarda belirtildiği gibi ticari amaçla konuldu ise dün olduğu gibi bugün de uygulamaya karşı olduğumuzu belirtmek isterim’’ diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi, birkaç ay önce kumbaralarda toplanan ikinci el giyim eşyalarının, 3’cü dünya ülkelerine bir bedel karşılığı uygulamacı firma tarafından pazarlandığının anlaşılması üzerine anlaşmayı iptal etmiş ve kumbaraları kaldırmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.