Osmangazi’de Demokratlar, yol haritasını çizdi

24.07.2018
A+
A-

Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı yeni dönemin yeni şifrelerini masaya yatırdı. İlçe Başkanı Çağrı Kaplan’ın başkanlığında toplanan ilçe yönetimi, siyasi gelişmeler hakkında üyeler ile bilgi alışverişinde bulundu.

Yeni dönemde izlenecek çalışma esaslarını belirleyen Demokrat Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu üyeleri, son dönemde Bursa’da ve ülkede yaşanan siyasi gelişmeleri ve yerel seçimleri masaya yatırdı.

DP Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan başkan Çağrı Kaplan; “Türkiye’nin sorunlarının yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile aşılacağı söyleniyordu. Gelinen son noktada başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere güvenlik, eğitim, sağlık, adalet gibi konularda vatandaşlarımızın çekinceleri hala devam ediyor. Belki 2 ay sonra daha somut gelişmeler ile sorunlar çözümlenebilecektir ama Hükümet’ten vatandaşlarımız kesin bir söz istiyor” dedi.

Yeni kabinede Bursalı bir Bakan olmamasını “Bursa Kimsesiz!” olarak değerlendiren Çağrı kaplan, ”Şimdi ise Bakan yardımcıları açıklandı. Toplamda 7 Bakanlıkta, 28 yardımcı belirlendi, yine Bursalı yok! Oysa ki; 7 isim Külliyeye gönderilmişti, eski vekil ve belediye başkanları ile ağırlıklı mülkiye müfettişlerinin olduğu listede nitelikli isimlerin olduğunun altını çizmek isterim. Bu yönü ile Bursa çizik yedi ise işimiz gerçekten çok zor” şeklinde konuştu.

BURSA’NIN ADI DA, TADI DA OLDUN!

Bursa ve Osmangazi yatırımları noktasında eleştirileri ve yeni önerileri not eden DP Osmangazi İlçe Başkanı Kaplan, son zamanlarda önemli bir noktaya gelmeye çalışılan sağlık yatırımları ve turizm konularında açıklamalarda bulundu.

Çağrı Kaplan

İlçe Başkanı Kaplan; “Bursa’nın en önemli sıkıntısı ulaşım. Ulaşım noktasında ufak dokunuşlarla trafik sıkışıklığı aşılmaya çalışılıyor. Şehrin kalbine, bir ucuna önemli yatırımlar yapılıyor. Şehir hastanelerinin 1 yıl içinde açılması planlanıyor. İhalesi yapılma aşamasına gelen Geçit-Doğanköy Bursaray istikametinde 4 istasyon yapılarak ulaşımın sağlanacağı açıklanmıştı. Ancak aylar geçmesine rağmen 1 arpa boyu yol alınamadı. Bugün kazma vurulsa bile 2,5 yılda ancak biter. İşin ekonomik maliyet kısmının ağırlığının baskın geldiğini düşünüyoruz’’ dedi.

SORUNLAR ORTAK AKIL İLE ÇÖZÜLÜR

Benzer şekilde Osmangazi metrosunun da konuşulduğu kadarıyla kaldığını belirten Kaplan, ‘’Turizm yatırımlarında ise sahil kenti olmasına rağmen ne denizlerden, ne kaplıcalardan, ne de Uludağ’dan faydalanamıyoruz. Turizmle iç içe iken nedense meteliğe kurşun atıyoruz. İçi doldurulmayan vaatlerden başka elimizde somut bir şey yok! Yenişehir Havaalanı’nı nasıl rantabl hale getirebiliriz, bunu tartışmıyoruz. İktidar olan AKP milletvekilleri tam anlamı ile Bursa’nın sorunlarına vakıf değil. Muhalif siyasi partiler ile STK’ları, konusunda uzman kişileri dinlemeliler. BTSO’nun son zamanlarda aldığı karar çok önemlidir. Nedir o? Yüksek İstişare Kurulu oluşturması ve Bursa’nın siyasetine ve ekonomisine damga vuran değerli isimleri buraya davet etmesidir. Bursa ancak ortak akıl ve dil ile büyür! İktidarın geçmişte bizleri yok saymasının bedelini çok acı ödedik. Yeni dönemde bunların olmamasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.