Osmangazi Dürdane’de çözüm için ilk adım atıldı

Osmangazi Dürdane’de çözüm için ilk adım atıldı
16.06.2018
A+
A-

Bursa Osmangazi ilçesine bağlı Dürdane Mahallesi’nde ormanlık alanda verilmiş tapulara açılan tapu iptal davaları sebebiyle mağdur olan vatandaşların sorunlarını çözmek üzere ilk adım atıldı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yetkilileri konuyu çözüme kavuşturmak üzere Orman Bölge Müdürlüğünde bir araya geldi.

Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, toplantıda yaptığı açıklamada, 1982 yılında 1744 sayılı kanuna göre orman kadastrosunun yapılıp kesinleştiğini ancak 1986 yılında orman kadastrosuna bakılmaksızın arazi kadastrosu yapılarak vatandaşlara tapuların verildiğini hatırlattı.

Yasal olarak tapu iptal davası açmak zorunda olduklarını belirten Akın, “Ancak yürürlükteki mevzuat çerçevesinde çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sorunun çözümü için Orman Genel Müdürlüğünden yardım istedik. Bugün sorunları ve çözüm olasılıklarını değerlendirmek üzere bir araya geldik. Dürdane Mahallesi’nde vatandaşların mağduriyetini gidermek için gayret ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Akın, Bursa Kadastro Bölge Müdürlüğüne köydeki bazı tapulu alanların 2/B çalışmalarını yapmaları için bildirdiklerini vurgulayarak, “Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yetkilileri bu yıl programa alacaklarını ve kadastro çalışmaları yapacaklarını bildirdiler. Orman Bölge Müdürlüğü olarak biz de katkı sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Akın, orman sınırları içinde kalan parsellerin rıza-i terk işlemlerinin vatandaşlar tarafından harçsız yapılacağını sözlerine ekledi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.