Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: Osmangazi’de tarih yazacağız!

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: Osmangazi’de tarih yazacağız!
15.01.2019
A+
A-

31 Mart yerel seçimleri öncesi bir kez daha Osmangazi Belediye Başkanlığına aday gösterilen mevcut başkan Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Başkan Dündar, “Bizler Osmangazi’de tarih yazmaya devam edeceğiz. AK Parti teşkilatları birlik beraberlik içinde Bursa’da 18-0 yapmak için çalışacak. Arkadaşlarımla başarılı projeler ve örnek çalışma ortaya koyacağız. Her dönem arttırdığımız oyları yeniden arttırıp Osmangazi Bayrağını burçlara dikeceğiz” dedi.

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı tarafından ilçe binasında düzenlenen basın toplantısına; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, ilçe ana kademe, gençlik ve kadın kolları üyeleri, meclis üyeleri, meclis üyesi adayları ve partililer geniş katılım sağladı.

Toplantının açılışında konuşan İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Pazar günü yapılan aday tanıtım toplantısındaki coşkunun, 31 Mart seçimlerinin müjdecisi ve AK Parti teşkilatlarının, seçime tam anlamıyla hazır olduğunun göstergesidir dedi.

Partinin yetkili kurulları tarafından yeniden başkan adayı gösterilen Mustafa Dündar’ı tebrik eden Ufuk Cömez, “Projeleriyle, idari ve finansal yönetimiyle, Osmangazi Belediyesi’ni 10 yıldır başarıyla yöneten başkanımız Sayın Mustafa Dündar, yetkili kurullarımızın kararıyla yeniden aday gösterilmiştir. Kendisini tebrik ediyor, Mustafa Dündar başkanımızla ‘durmak yok, yola devam’ diyoruz” şeklinde konuştu.

“Bursa ve Osmangazi AK Parti diyecek”

Konuşmasında “Osmangazi ve Bursa, 31 Mart’ta yine AK Parti diyecektir” ifadelerini kullanan Cömez, AK Parti’nin, ülke yönetiminde olduğu gibi yerel yönetimde de devrim yapan bir parti olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti.

“Yerel yönetimdeki dev dönüşüm, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla başlamıştır. 2001’de AK Parti’nin kurulması ve 2002’de iktidara gelmesinden sonra, 2004 yerel seçimlerinden başlayarak ülkemizin çok büyük bir bölümü AK belediyecilik ile tanışmıştır. Belediyecilik, bizim nazarımızda millete hizmetin ilk kapısıdır. Belediyecilik tecrübemiz, arkasında sayısız eser bırakmıştır. AK Parti’nin belediyecilik birikimi hiçbir siyasi partide yoktur. Bizim daha en baştan söylediğimiz şudur: ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Bundan sonra da şehirlerimizin ve insanlarımızın sorunlarını çözmeye kararlı bir şekilde devam edeceğiz, büyük projelerimizi sürdüreceğiz, yeni projelere başlayacağız. Bunun yanında, katılımcı, vizyoner, girişimci belediyecilik anlayışını daha da güçlü hale getireceğiz. AK Parti olarak hedefimiz; çocuklarımıza, torunlarımıza gurur duyacakları bir medeniyeti, şehirleri ve ülkeyi miras bırakmaktır.”

“Çalınmadık kapı bırakmayacağız”

Osmangazi’nin, 2002 yılından bu yana, AK Parti’ye büyük desteği verdiğini belirten Cömez, “Bizler yerel seçim kararı alındığı andan itibaren sahadayız. Seçime kadar da gece gündüz demeyeceğiz, koşacağız, çalışacağız, çabalayacağız. ‘Tevazu, samimiyet ve gayret ile önce millet, önce memleket’ diyeceğiz. Osmangazi’de girmedik sokak, çalmadık kapı bırakmayacağız. Reis-i Cumhurumuz, milletimizin evladı, Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte daha güçlü bir Türkiye için çalışacağız” diye konuştu.

Erdoğan’a teşekkür

Ufuk Cömez’in yaptığı açıklamaların ardından konuşan Osmangazi Belediye Başkanı ve 31 Mart’ta yeniden belediye başkan adayı olan Mustafa Dündar, açıklamasına, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partinin yönetim kadrolarına teşekkür ederek başladı. Dündar, “Benim bu göreve devam etmem hususunda dualarını, desteklerini esirgemeyen değerli kardeşlerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

20 aday adayı yarıştı

AK Parti kadrolarının ülkeye hizmet için yarışan kadrolar olduğunu söyleyen Başkan Mustafa Dündar,

“Bu yarış birlik, beraberlik ve huzurun hâkim olduğu bir yarıştır. Osmangazi Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan kıymetli kardeşlerimle dün bir araya geldim ve hepsine canı gönülden teşekkür ettim. Adaylık sürecinde açıkladıkları kıymetli projelerinin, plan ve programlarının kâğıt üzerinde kalmayacağının garantisini verdim. Osmangazi’mizde 20 aday adayı yarıştı. Bu süreç belirli bir olgunluk çerçevesinde gelişti. Güzel bir ortamı bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz. Birçok alanda yenilikçi rekabetçi Osmangazi Belediyesi’nin bu başarısının altında heyecanını yitirmeyen belediye çalışanlarının katkısı büyüktür. Elinde süpürgesiyle temizlik işçisinin, huzurlu ve sağlıklı şehir için çalışan zabıtanın, vatandaşın sorunlarını çözmek için görev yapan ofis çalışanlarının, saha çalışanlarının, yönetim kadrolarının, belediye meclisimizin birlik içinde çalışmasıyla başarılı hizmetler üretiyoruz. Osmangazi Belediyesi köklü, güçlü belediyecilik anlayışına sahiptir. Bursa surları kadar güçlü, Uludağ kadar vakur, Ulucami kadar huzurludur. Reklam belediyeciliği değil, hizmet belediyeciliği yaptık. Reklam değil, hizmet ve rakam belediyeciliği yaptık. Yaptığımız işlerle sadece Bursa’nın değil Türkiye’ye örnek projeler yaptık. Bir yapıp 10 anlatmadık, 10 yaptık bir anlattık. Belki bizim eksiğimiz oldu. Önemli olan yapılan hizmettir, yerine ulaşmasıdır. Örneğin, AK Parti’nin belediyecilik anlayışını yansıtan, dikey değil yatay yapılaşma çağrısı yapan Cumhurbaşkanımız çağrısının vücut bulduğu Soğanlı buna açık örnektir” dedi.

“Osmangazi’de tarih yazacağız”

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, vatandaşlarımızın şehirlerine dair farklılık yaşatan, tarih şuuru yaşatan medeniyetimizi en gerçekçi şekilde genç nesillere aktaran bir projedir. 3 ayda 125 bini bulan ziyaretçinin yanı sıra 48 ülkeden de ziyaretçiler geldi. Bu proje Bursa’yı, Bursa dışına taşıyan proje olmuştur. Şehir ekonomisine, sektöre ciddi katkı sağlayacaktır. Bu proje tüm ekibimizin; teşkilatlarımızın desteğiyle ortaya çıkmıştır. Bu projeyle damgamızı vurduk. Şikayet eden değil, çözüm üreten anlayışı hiç terk etmedik. Osmangazi Meydanı ve Kaliteli Yaşam Merkezi ile Soğanlı Kentsel Dönüşüm projemiz örnek projelerdir. Yeni projelerimiz olacak,  önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Kısaca bizler Osmangazi’de tarih yazmaya devam edeceğiz. AK Parti teşkilatları birlik beraberlik içinde Bursa’da 18-0 yapmak için çalışacak. Arkadaşlarımla başarılı projeler ve örnek çalışma ortaya koyacağız. Her dönem arttırdığımız oyları yeniden arttırıp Osmangazi Bayrağını burçlara dikeceğiz” diye konuştu. .

Yeni dönemde yeni projeler

Yeni dönemde yeni projeleri hayata geçireceklerini ve bunun detaylarını da ilerleyen günlerde paylaşacaklarını belirten Dündar, “Bursa, turizmle büyüyor ve gelişiyor. Bu yönde ciddi gelişim var. Tarihi kimlik ve tarihi şehir önem arz ediyor. Kalıcı projelerle şehrin sağlıklı büyümesine katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.