Ortak yayında iki adaya 15’i ortak 18 soru… İşte Binali Yıldırım’ı terletecek sorular…

Ortak yayında iki adaya 15’i ortak 18 soru… İşte Binali Yıldırım’ı terletecek sorular…
15.06.2019
A+
A-

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İmamoğlu-Yıldırım tartışmasında adaylara 15’i ortak 18 soru sorulacağını ve soruların ne olacağının tamamen moderatör İsmail Küçükkaya’nın inisiyatifinde olduğunu açıkladı.

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’li rakibi Binali Yıldırım’ın pazar akşamı canlı yayında yapacakları tartışmada sorulacak soruları önceden görmek istediğini söylemişti. Binali Yıldırım ise bu iddiayı yalanlamıştı.

Engin Altay, dün akşam Habertürk’e yaptığı açıklamada programla ilgili görüşme sürecinde AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal ile aralarında yaşanan diyaloğu aktararak konuya açıklık getirdi.

Bu konuda hem İmamoğlu’na hem de Yıldırım’a haksızlık yapıldığını söyleyen Altay, ”Sayın Ünal şöyle bir teklifte bulundu. ‘Bunu ABD Başkanlık Seçimleri’ndeki tartışmalar gibi yapalım. 20 soru, eşit soru her iki adaya da sorulsun. Her iki aday makul süre, bunu 3 dakika olarak öngördük.’ Ben de düşündüm, ‘olabilir’ dedim. Soruların da bir havuzda hazırlanmasını, yani hem Mahir Bey’in hem bizim; soruları bir yerde birleştirip oradan bir havuzdan 20 ortak soru tespit etmemiz şeklinde bir teklif geldi” dedi.

İkinci görüşmede ise bu fikrin değiştiğini belirten Altay, ”Daha moderatör falan da belli değilken, biz dedik ki, ‘moderatörün eline soru vermek çok mantıklı değil. Bence moderatöre bir çerçeve çizeriz ama moderatöre bir inisiyatif bırakmak lazım’dedik. Ne zaman? İkinci görüşmede” ifadesini kullandı.

Üçüncü görüşmede ise inisiyatifin tamamen moderatöre bırakılmasına ve moderatörün arzu etmesi halinde adaylarla ayrı ayrı görüşmesine karar verdiklerini söyleyen Altay, ”Zaten ortak yaptığımız basın toplantısında da ne dedik? ‘Soruları moderatör hazırlayacak, inisiyatif moderatördedir.’ Bizzat ben söyledim. Durum bundan ibaret” dedi.

‘Her iki adaya da aynı sorular mı sorulacak?’ sorusuna yanıt veren Altay, ”Onu da söyleyeyim, süre de önemli. Çok uzun olmaması da gerekir. 20 soruyu 18’e düşürdük. 15 soru aynı sorular sorulacak, İstanbul eksenli. 3 soru belki 4 olur, bilemiyorum takdir moderatörün. O da her iki adaya ayrı ayrı sorular” ifadesini kullandı.

Engin Altay’ın yaptığı açıklamalar sonrasında programın moderatörü olan Didem Aslan Yılmaz’a mesaj gönderen Mahir Ünal, ”Didem hanım şahsımla ilgili soruları isteme teklifi söz konusu değil. Engin bey ile moderatör belirlenmeden önce çeşitli usul ve yöntemlere dair karşılıklı müzakerelerimiz oldu. Ama soruları isteme teklifi ifadesi yanlış. Takdir edersiniz ki müzakere başka bir şey teklif başka bir şey” dedi.

BİNALİ YILDIRIM’IN TERLETECEK SORULAR?

Eksi Sözlük’te Moderatör İsmail Küçükkaya’nın, AKP adayı Binali Yıldırım’a soramayacağı sorular adıyla başlık açıldı. İşte, Binali Yıldırım’a sorulması gereken ancak sorulmayacağı bilinen o sorular:

İBB belediye baskan adayı olarak tek başınıza karar alabiliyor musunuz?

Yolsuzluk yaptığınız gerekçesiyle İDO’dan atıldığınız doğru mu?

“Okçular vakfına 16,5 milyon lira aktarılması uygulaması sizin başkanlığınızda da devam edecek mi?”

‘Çünkü çaldılar’ derken neyi kastettiniz? Sonrasında sesimi duyurmak için öyle dedim demeniz bir iftiranın itirafı mıydı?

Hollanda’da oğlunuzun ve eski yardımcınızın üzerine gemileriniz, 150 milyonluk servetiniz olduğu iddia ediliyor. Kaynağı nedir?

Oğlunuzun kumar görüntüleri ortaya çıktı. Ve ortalıkta hiç gözükmüyor. Oğlunuzun mesleği ne ve bu kadar parayı nasıl kazanıyor? Kumar, muhafazakarlığın neresindedir?

Seçim propagandasi yaparken polis dahil, devletin tüm gücünü arkanıza aldınız. Bu durum vicdani ve ahlaki yönden sizi rahatsız ediyor mu?

Bakanlığınız döneminde Marmaray için Güney Kore’den alınan ve yaklaşık 500 milyon euro verilen tren setleri neden kullanılmıyor ve depolarda çürüyor? Bunlar alınırken bakanlığınız hiç mi fizibilite yapmadı?

Rüşvet alırken görüntülenen bacanağınız şu an nerede? Hakkında işlem yapıldı mı?

Bacanağınızın yaptıklarından haberdar mıydınız?

Kürdistan ve PeKeKe ifadelerini kullanmaktaki amacınız neydi?

Rakibinizle eşitsiniz. İmamoğlu, VIP’e bile alınmazken siz neden Çankaya köşkünde oturuyorsunuz?

4 pusuladan birinin iptal olmasını nasıl yorumluyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.