Ordu’da tartışma yaratan o büst kaldırıldı

Ordu’da  tartışma yaratan o büst kaldırıldı
08.06.2020
A+
A-

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na konulan Ertuğrul Gazi büstünün, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzetilerek tasvir edilmesinin kendilerini de rahatsız ettiğini ve aynı gün söz konusu büstün kaldırıldığını bildirdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na Türk ve İslam tarihinin önemli isimlerinin büstlerini yerleştirdi. Ertuğrul Gazi’nin büstü ise Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzetildi. Sosyal medyada “Engin Altan Düzyatan” ve “Ertuğrul Gazi büst” etiketleri en çok konuşulanlar arasında girerken, pek çok kullanıcı ise bu duruma tepki gösterdi.

Yaşananların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Türk Tarihinin Önemli Şahsiyetlerini Anma Projesi” kapsamında yaptırdıkları büstlerden “Ertuğrul Gazi” büstünün, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzetilerek tasvir edilmesinin kendilerini de rahatsız ettiği belirtildi.

Aynı gün söz konusu büstün kaldırıldığına işaret edilen açıklamada, “Konu ile ilgili ihmali bulunan sorumlular hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Gösterilen hassasiyetten dolayı tüm kamuoyuna teşekkür ediyoruz” ifadesine yer verildi.

KALDIRILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, gelen tepkiler üzerine Ertuğrul Gazi büstünü kaldırma kararı aldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Türk Tarihinin Önemli Şahsiyetlerini Anma Projesi’ kapsamında yaptırdığımız büstlerden ‘Ertuğrul Gazi’ büstünün, Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan’a benzetilerek tasvir edilmesi bizleri de rahatsız etmiş ve aynı gün söz konusu büst kaldırılmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.