ODTÜ Rektörü Verşan Kök’e soruşturma

ODTÜ Rektörü Verşan Kök’e soruşturma
09.08.2019
A+
A-

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) “Kavaklık” olarak adlandırılan alana ağaçların kesilerek yurt yapılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin şikâyeti sonrası YÖK, ODTÜ Rektörü Verşan Kök hakkında inceleme başlattı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetimiyle Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu arasında imzalanan protokolle yurt yapımı için ODTÜ arazisinin bedelsiz 49 yıllığına tahsis edilmesinin ardından Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yükseköğrenim Kurumu’na (YÖK) ODTÜ Rektörü Verşan Kök hakkında 4 Temmuz’da şikâyet dilekçesi gönderdi.

ODTÜ’DE DİRENİŞ SONUÇ VERDİ

Ruhsatı olmayan alanda şantiye binasının yapılmasının imar yönetmeliğine aykırı olduğunu belirterek Kök hakkında daha önce suç duyurusunda da bulunan mimarlara YÖK’ten cevap geldi. Duvar’da yer alana habere göre; ODTÜ Rektörü Verşan Kök hakkında inceleme başlatıldığını belirten YÖK’ün mimarlara gönderdiği yazıda, “İlgili başvurunuzda yer alan iddialar incelenmek üzere Kurulumuz Başkanlığının talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulu’na intikal ettirilmiş olup inceleme neticelendiğinde inceleme sonucu hakkında tarafınıza ayrıca bilgi verilecektir” ifadelerine yer verildi.

ÇANKAYA BELEDİYESİ YIKIM İÇİN TUTANAK TUTTU

ODTÜ’de protestolara neden olan KYK yurdu projesi için bir ay önce sabaha karşı polisler kampüse girmiş ve çok sayıda kişinin tepkisine rağmen ağaçlar kesilmişti. İnşaat ruhsatı olmadan çalışmalara başlanmasının ardından mühürlenen inşaatın ruhsat alma süresi doldu ve Çankaya Belediyesi yıkım sürecini başlatmak için tutanak tuttu.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.