O bakanlık, hiçbir soru önergesine cevap vermedi

O bakanlık, hiçbir soru önergesine cevap vermedi
01.05.2019
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Dışişleri Bakanlığı’nın 10 Ocak’tan bu yana kendisine yöneltilen 402 soru önergesinin hiçbirine cevap vermediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz Dışişleri Bakanlığı’nın 10 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 27’nci Yasama Dönemi’nde kendisine yöneltilen 402 yazılı soru önergesinden hiçbirine cevap vermediğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Çeviköz, Bakanlığın cevap vermediği soruları Meclis kürsüsünde dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakan Yardımcısı Charles Summers Pentagon’daki 18 Nisan 2019 tarihli basın toplantısında ‘Suriye’nin kuzeyinde Türkiye kontrolünde bir güvenli bölge kurulacak mı?’ sorularına, Suriye Demokratik Güçleri ile Türkiye arasında birçok meşru konuda doğrudan görüşmelerin devam ettiğini söyleyerek yanıt vermiş ve ‘Müttefikimiz Türkler ve ortağımız SDG arasında süren görüşmelerle alakalı yorum yapamam’ demiştir. AKP Hükûmetinin Suriye’deki gelişmeler konusunda iç kamuoyunda takındığı tutumla çelişen bu ifadelerin açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.

Bu konuyla ilgili olarak;

1) Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakan Yardımcısı Charles Summers’ın Türkiye ile SDG arasında görüşmeler yapıldığını açıklaması size danışılarak mı yapılmıştır?

2) SDG ile Türkiye arasında doğrudan görüşmeler hangi tarihte başlamıştır? Günümüze kadar toplam kaç görüşme yapılmıştır?

3) SDG’yle üzerinde görüşülen konular hangileridir?

4) Görüşmelerin detaylarını Türkiye kamuoyuyla ne zaman paylaşacaksınız? Görüşmeleri kamuoyundan bugüne kadar gizleme gerekçeleriniz nelerdir?

5) Suriye’deki durum hakkında SDG dışında başka hangi gruplarla görüşüyorsunuz?”

(Yeniçağ)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.