Numan Şeker: “Anne demek, eğitim demek”

12.05.2018
A+
A-

Sendikanın kadınlar komisyonu temsilcileriyle birlikte basın açıklaması düzenleyen Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Anneler Günü’nü kutladı.

Anneler Günü’nü unutmayan Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, sendika binasında kadınlar komisyonu temsilcilerinin de katılımlarıyla ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.  Annelerin hiçbir şekilde haklarının ödenemeyeceğini belirten Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Annelerimizi, sadece Anneler Günü’nde yılda bir kez değil; yılın her günü onları hatırlamalıyız” dedi. “Sevgi, şefkat, emek demek ‘anne’ demektir” diyen Numan Şeker, şunları kaydetti: “Bir toplumun temeli aile, ailenin temeli de annedir. O yüzden bir bakıma ‘anne’ demek, ‘eğitim’ de demektir. Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde anneler, her zaman büyük sorumluluk üstlenmiştir. Fert, millet veya insanlık adına hayat dolu, hayatla doğrudan bağlantılı varoluşumuzu gerçek manada tesis edenler annelerdir. Bu nedenle onlar şefkatin, merhametin, iyiliğin, fedakârlığın canlı anıtlarıdır.”

CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR

Modern toplumlarda nesillerin müjde olma vasıflarını yitirmelerin altında aile ile birlikte anneliğe gereken önemin verilmemesine işaret eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi Kadınlar Komisyonu Temsilcisi Neriman Tok Çokgezer, “Bu toplumlarda insanlar sevgisiz büyümekte, insan ilişkilerinde yardımlaşma, dayanışma hâkim olamamakta; şiddet, toplum düzenini sarsmaktadır. Ne yazık ki, anneyi ve kadını da hedef alan şiddet, özellikle kadını ekonomik faydalar uğruna hiçleştiren Batı’nın girdiği medeniyet ve insanlık bunalımının kanıtı olarak sıklıkla yaşanmaktadır” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bizim tarih ve medeniyetimizin en temel ahlâki ilkesi, anneye duyulan saygı ve hürmetle şekillenmiştir. Cennet annelerin ayakları altındadır. Biz de onlara saygıyı yılın sadece bir gününe has kılmaz, bütün zamana yayarak yaşama biçimine dönüştürmeliyiz. Eğitim-Bir-Sen olarak, her biri altın değerinde nasihat ve pratikleriyle ruhumuzu tezyin eden en naif, en asil öğretmenlerimiz olan annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor; dualarına, şefkat ve merhametine her zaman muhtaç olduğumuz annelerimize hayırlı ömürler diliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.