Nüfus Müdürlüğü’nün Prof. Özdağ’a verdiği cevaptaki üslup tartışma yarattı

Nüfus Müdürlüğü’nün Prof. Özdağ’a verdiği cevaptaki üslup tartışma yarattı
14.03.2019
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi Twitter sayfasının, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’a verdiği yanıttaki üslup, tartışma yarattı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı Suriyeliler konusunda provokasyonla suçladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ümit Özdağ, “Anlaşılan bunu yapan bürokratlar devlet ahlakından nasip almamışlar ve benim muhatabım değiller, benim muhatabım bu bürokratların bağlı bulundukları siyasi makamdır” ifadelerini kullandı.

“AÇIKLANAN SAYIDAN ÇOK DAHA FAZLA…”

Vatandaşlığa geçen Suriyelilerin seçmen kayıtları da ikamet adreslerine gönderilmeye başlandı. 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri’nde 30 bin olarak açıklanan Türk vatandaşlığına geçen Suriyeli sayısının, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde 79 bin 820’ye yükseldiği ifade edilmişti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ümit Özdağ, “Vatandaşlık verilen Suriyeli sayısı açıklanan sayıdan çok daha fazla. Bir sabah uyandığınızda milyonlarca Suriyelinin vatandaş yapıldığını öğreneceksiniz. Çok geç olmadan uyan Türk” diye yazdı.

“İDDİALAR DAYANAKSIZ”

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi Twitter sayfası ise, Ümit Özdağ’a bir yanıt verirken, verilen yanıttaki üslup tartışma yarattı.

Açıklamada, Ümit Özdağ’ın “provokasyon” yaptığı iddia edilirken, devletin kurumunun kullandığı dil tepkilere neden oldu.

Yanıtta, “Suriyeliler konusunda kamuoyunu yanıltan ve provokasyon yapmayı sürdüren Ümit Özdağ’ın ‘Vatandaşlık verilen Suriyeliler açıklanandan fazla’ iddiası diğer iddiaları gibi dayanaksızdır. Kamuoyuna daha önce açıklanan rakamlar dışında herhangi bir durum söz konusu değildir” ifadelerine yer verildi.

“DEVLET AHLAKINA UYGUN DEĞİL”

Konuyla ilgili olarak Odatv’ye bir açıklama yapan Ümit Özdağ, “Bu açıklamayı yapanlar devletin memurları, bürokratlar… Ve bürokratların bir parlamento üyesiyle bu şekilde karşı karşıya gelmesi devlet ahlakına uygun değil” diyen Özdağ, “Ama anlaşılan bunu yapan bürokratlar devlet ahlakından nasip almamışlar ve benim muhatabım değiller, benim muhatabım bu bürokratların bağlı bulundukları siyasi makamdır. Bu açıklamayı bürokratlarla tartışmak için değil, siyasi iktidarın politikalarını ortaya koymak için yaptım” dedi.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.