NOSAB’dan gençlere tercih rehberliği…

NOSAB’dan gençlere tercih rehberliği…
14.08.2020
A+
A-

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın ardından üniversite adayı gençleri tercih heyecanı sararken Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (NİLSİAD)  düzenlediği “13 Uzmandan 13 Ayrı Meslek Tanıtımı” etkinliğiyle öğrencilere üniversite tercihleri konusunda yardımcı oldu.

Sosyal medya üzerinden canlı yayın şeklinde düzenlenen etkinliğin moderasyonunu üstlenen NOSAB Halkla İlişkiler Yöneticisi Eda Bayraktar, alanında uzman NOSAB yöneticilerinin, üniversite tercihi yapmak üzere olan öğrencilerle eğitim tecrübelerini paylaşarak, onları tercih sürecinde doğru yönlendirmek istediklerini söyledi. Meslek tanıtımında ilk sırada söz alan NOSAB Bölge Müdürü Mehmet Koçer, kendi üniversite tecrübelerini ve eğitim aldığı bölümü tercih etme nedenlerini gençlerle paylaştı.

OKULDAN ALDIĞINIZ EĞİTİMLE YETİNMEYİN

Öğrencilerin bu süreçte verecekleri kararın hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Koçer, NOSAB’da birbirinden farklı alanlarda uzmanlaşmış bir ekiple hizmet verdiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı; “Üniversite tercih süreci oldukça önemli ve gençlerimizin hayatlarının bundan sonraki dönemlerini de şekillendirecek olması açısından da bir hayli stresli bir süreç. Umarım gençlerimiz bu akşamki etkinliğimizden fayda sağlar ve kendileri için en doğru okul ve meslek tercihlerini yaparlar.” Koçer sözlerini şöyle sürdürdü; “Okuduğunuz okul kadar eğitiminiz süresinde kendinizi ne ölçüde geliştirdiğiniz de bir hayli önemlidir. Gençlerimiz sadece okulda aldıkları eğitimle yetinmesin, bunun üstüne kendilerini daha başka becerilerle de donatmaya gayret etsinler. Çok sevdiğim bir sözde de dendiği gibi ; ‘Başarı için ömürlerinin bir bölümünü bedel olarak ödemeyenler, başarısızlığın bedelini öderler.’ Ben buradan bütün genç arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

Koçer’in ardından hepsi alanlarında uzman isimlerden oluşan NOSAB yetkilileri, öğrencilerle kendi eğitim tecrübelerini paylaştı. Üniversitede okudukları bölümler hakkında konuşan tecrübeli isimler, bu bölümlerde eğitim almayı düşünen öğrencileri üniversite hayatlarında ne gibi durumlarla karşılaşabilecekleri ve okul sonrasındaki iş imkânları hakkında gençleri bilgilendirdi.

NOSAB’ın“13 Uzmandan 13 Ayrı Meslek Tanıtımı” yayınına katılan isimler ve tanıtılan meslekler şöyle:

Mehmet Koçer  –   NOSAB Bölge Müdürü – İşletme (Yöneticilik)

Hüsamettin Pala – NOSAB Bölge Müdür Yardımcısı – Elektrik Mühendisliği

Hülya Sucu Duyan – İdari ve Mali İşler Yöneticisi –İşletme (Mali Müşavirlik)

Nagihan Çevik – Çevre ve Arıtma Yöneticisi – Çevre Mühendisliği

Ebru Sunel – İmar Yöneticisi – Mimarlık

Ali Karadeniz – Satınalma Yöneticisi – Maliye

Eda Bayraktar – Halkla İlişkiler Yöneticisi – Uluslar arası İlişkiler / Halkla İlişkiler

Osman Taş – Arıtma Tesisi İşletme Sorumlusu – Kimya

Merve Özparlak Kayaca – NOSAB Kreş Müdürü – Psikoloji

Nergis Aytekin – NOSAB Kreş Öğretmeni – Okul Öncesi Öğretmenliği

Meryem Öz Lapacı – NOSAB Kreş İdari İşler Personeli & Yaratıcı Drama Eğitmeni – İktisat

Alparslan Şakim – Altyapı Yöneticisi – İnşaat Mühendisliği

Medet Vatan – Doğalgaz sorumlusu – Makine Mühendisliği

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.