Nilüfer’in sultanları öğrencilerle buluştu

30.11.2018
A+
A-

Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Nilüfer Kadın Voleybol Takımı oyuncuları, Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı ve Erkek Hentbol Takımı sporcuları kırsal mahallelerdeki çocukların spora ilgisini çekmek amacıyla öğrencilerle buluşuyor. Bu kapsamda Nilüfer Kadın Voleybol Takımı oyuncuları Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Ortaoklu öğrencileri ile bir söyleşide buluştu.

Söyleşiye takım oyuncularının yanı sıra Nilüfer Belediyespor Başantrenörü Alper Hamurcu da katıldı. Keyifli geçen söyleşide öğrenciler sordu, sporcular yanıtladı.

Öğrencilerden mutlaka bir spor ve sanat dalıyla ilgilenmeleri gerektiğini söyleyen Nilüfer Belediyespor Başantrenörü Alper Hamurcu, “Sporun hangi dalıyla uğraşırsanız uğraşın, sporcu disiplinine, planlı çalışmaya bağlı kalmalısınız. Spor yapmamak için bahane üretmeyin” dedi.

Nilüfer Belediyespor Kaptanı Zeynep Seda Uslu da, sporun eğitime olan olumlu katkısına  dikkat çekti. Uslu, “Ben hem voleybol oynadım, hem de Boğaziçi Üniversitesi’nde okudum. Buradaki birçok takım arkadaşım ya üniversiteyi bitirdi, ya da hala üniversite okuyor. Şunu iddialı bir şekilde söylüyorum. Spor eğitimle birlikte çok daha güzel oluyor” diye konuştu.

Uslu bütün öğrencileri maçlarını izlemeye de davet etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyespor’a, okula verdikleri destek için teşekkür eden Kayapa Şehit Jandarma Er Eyüp Gürsoy Ortaoklu Müdürü Osman Aşık da öğrencilerin spora ilgisini anlattı. Aşık, “115 öğrencili küçük bir okul olmamıza rağmen öğrencilerimizin yüzde 80’i sporla uğraşıyor. Takım sporlarında petank, masa tenisi gibi branşlarda başarılıyız. Ayrıca kano yarışlarında Türkiye ikincisi, kick boksta,Türkiye şampiyonu öğrencilerimiz var” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı ve Erkek Hentbol Takımı  2019 yılı Mayıs ayına kadar her ay farklı bir okulda öğrencilerle buluşmalara devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.