Nilüfer’de CHP, Turgay Erdem’le devam…

Nilüfer’de CHP, Turgay Erdem’le devam…
31.03.2019
A+
A-

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde belediye başkanlığını kesin olmayan sonuçlara göre, CHP adayı Turgay Erdem kazandı.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde belediye başkanlığını CHP adayı Turgay Erdem kazandı.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Turgay Erdem 136 bin 395, AK Parti adayı Necati Şahin 76 bin 798, Saadet Partisi adayı Mehmet Cihan Terzioğlu 2 bin 619 oy aldı.

ERDEM, SEÇİM ZAFERİNİ NİLÜFERLİLERLE KUTLADI

Resmi olmayan sonuçlara göre Nilüfer’in yeni belediye başkanı olan Turgay Erdem, seçim zaferini Nilüferliler ile kutladı.

Erdem, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki seçim ofisinin önünde toplanan coşkulu kalabalığa hitap etti.

Seçim kampanya döneminde Nilüfer’i mahalle mahalle, adım adım gezdiğini belirten Erdem, bunun sonucunda elde edilen büyük başarının asıl sahibinin Nilüferliler olduğunu söyledi.

Erdem, şöyle konuştu:

“Teşekkürler Nilüfer, teşekkürler mutlu geleceğin mimarları. Sizlerle yeşilin, mutlu insanının, kaliteli yaşamın, hayvana ve doğaya saygının, çağdaşlığın ve diğer her şeyin daha da çok olduğu yenilenerek büyüyecek bir Nilüfer’in temelini attık, birlikte geliştireceğiz.”

Turgay Erdem, mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirerek, “Konuşmakta zorlanıyorum. Nilüfer’i ve Nilüferlileri çok seviyorum. Nilüfer’de eski dönemde olduğu gibi yeni dönemde de Türkiye’nin örnek kenti olmak için birlikte çalışacağız. Teşekkürler Nilüfer” dedi.

ERDEM’İN ÖZGEÇMİŞİ

1959’da Bursa’da doğdu. İlköğrenimini Orhangazi Yenisölöz beldesinde, orta ve lise öğrenimini Bursa Erkek Lisesi’nde yaptı. 1977’de girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni 1983’te bitirdi. 1985’te Bursa’da serbest mimar olarak çalışmaya başladı. Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile yönetiminde çeşitli görevler aldıktan sonra, 1998’den itibaren üç dönem Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanlığı’na seçildi. 2000-2004 yıllarında Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcılığı yaptı.

2004 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi listesinde yer alarak Nilüfer Belediyesi Meclis üyeliğine seçildi. 2006’da Belediye Başkan Yardımcısı oldu.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi başta olmak üzere eğitim ve kültürel faaliyetler yürüten birçok derneğin üyesi bulunan Turgay Erdem, kentin gelişimine katkı sağlayan ve Nilüfer’e kazandırılan birçok projenin gerçekleşmesinde görev aldı.

35 yılı aşkın bir süre Nilüfer’de ikamet eden Turgay Erdem bir kız babası ve bir torun dedesi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.