Nikotini ilaç diye yutturacaklar!

Nikotini ilaç diye yutturacaklar!
26.04.2020
A+
A-

Pek çok ülkede başlayan ‘nikotin koronavirüse çare olabilir’ tartışmasının arkasında satışları düşen sigara şirketleri olabileceği ifade ediliyor. Uzmanlar sigara şirketlerinin hem satış kaybını telefi edebilmek, hem de sigarayı adeta bir ilaç gibi kabul ettirmek için milyonlarca dolar harcadıkları görüşünde

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını etkisini arttırmaya devam ederken virüs ile mücadele için ilginç bir yöntem Fransa’da tartışılmaya başladı. Fransa’da bir grup doktor yaptığı araştırmalar sonucunda nikotinin koronavirüs ile mücadelede kullanılabileceğini ortaya atarken, hücresel alıcılara yapışarak koronavirüsün yapışmasını engellediği düşünülen nikotinin tedavi amaçlı testlerine başlanacağı ifade edildi.

Doktorlar, Fransa’da 350 kişi üzerinde yaptıkları testler neticesinde hastaların sadece yüzde 5’inin sigara içtiğini aktarırken, koronavirüsün sigara içenlere bulaşma riskinin az olduğunu düşündürdü. Prof. Dr. Zahir Amoura, yaptığı açıklamada koronavirüse karşı Paris La Pitie Salpetriere Hastanesinde bulunan hastalara 3 ayrı dozda nikotin verilerek, klinik testlerin yapılacağını duyurdu.

Sigara şirketleri salgını fırsata çevirmek istiyor

Her yıl 75 bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklar nedeni ile hayatını kaybettiği Fransa’da başlayan bu araştırma ve eş zamanlı olarak dünyanın diğer ülkelerinde gündeme gelen nikotinin koronavirüse iyi gelebileceği iddialarının arkasında küresel sigara şirketlerinin olabileceği ifade ediliyor.

Zira ölümcül koronavirüs salgını baş gösterdiğinde uzmanlar sigara içenlerin daha büyük bir tehlike altında olduklarını ifade ediyordu. Bu uyarılar sigara içen insanlarda büyük endişeye neden olduğu ve sigara şirketlerinin satışlarında küresel çapta düşüşler görüldüğü tahmin ediliyor. Pek çok uzman sigara şirketlerinin hem bu satış kaybını telefi edebilmek, hem de nikotini adeta bir ilaç gibi kabul ettirmek için milyonlarca dolar harcayarak bu haberleri ve araştırmaları yaptırdıkları görüşünde.

(Yeni Mesaj)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.