Nijerya’nın “beyaz kraliçesi” Türk yatırımcıları bekliyor 

Nijerya’nın “beyaz kraliçesi” Türk yatırımcıları bekliyor 
29.06.2018
A+
A-

Nijerya’nın Delta Eyaleti Kraliçesi İzmirli Doktor Gülgün Kırgız Akpati, Türk yatırımcıları Nijerya’da yatırım yapmaya çağırıyor. Akpati, birçok doğal zenginliğe sahip olan Nijerya’nın konut, altyapı, elektrik, içme suyu ve hastane başta olmak üzere birçok yatırıma ihtiyacı olduğunu belirtiyor.

Kendisini beyaz Nijeryalı olarak tanımlayan Akpati, yaklaşık 20 yıldır Afrika ülkelerin de yaşadığını ve Afrika ülkeleri ile ticaret yaptığını söylüyor. Afrika’yı ve Nijerya’yı çok sevdiğini vurgulayan Gülgün Kırgız Akpati, Türk yatırımcıların yap-işlet –devret modeli ile Nijerya’da çok karlı işler yapabileceklerini vurguluyor.”

“Nijerya’ya gönül vermiş bir kraliçe olarak ülkeme yatırımlar yapılmasını istiyorum” diyen Akpati şöyle devam ediyor: “Halkımın dünya standartlarında, sağlıklı ve refah içinde yaşamasını sağlamak için eşim Valentine Sunday Akpati ile çalışıyoruz. Kendi eyaletimde 1500 yataklı hastane ve sıtma araştırma enstitüsü ve elektrik projemi başlattım. 10 bin konut projem var. Bu konutları elektrik projelerini de tamamlayıp teslim edeceğim. Anlaşma yaptığım Ay-Solar Aş. ile binlerce konuta ve eyaletime  elektrik vereceğiz. Dünya Bankası ve American ve  African İnvesting Bankaları’ndan kredi alarak projenin finansmanını sağlayacağız. Bunun yanında 28 ayrı projem var. Bu neden ile Türk yatırımcıları Nijerya’ya bekliyoruz. Kraliyet ailesi ve TGTA INVESTORS MARKETING AND PROJECT CONSULTANTS INC, şirketi üzerinden yapılacak projelerin finansmanının sağlayabiliyorum. Eşim ve ortaklarım bu konuda en büyük destekçim.”

Akpati daha çok yap- işlet- devret modelini benimsediğini belirterek, “Türk işletmecilerin yapacağı yatırımların da, büyük gelir getireceğini düşünüyorum. Sadece Nijerya’da 36 eyalet var. Ben Delta eyaletinde resmi kraliçe olarak, gelen yatırımcılarımızın her türlü ihtiyaçlarını ve güvenliğini sağlayacağımın güvencesini veriyorum” diye konuşuyor.

Kimsesizlerin koruyucu meleği

Royal Akademi kurucu üyelerinden biri olan Akpati, Akademi’nin Türkiye ve Batı Afrika Temsilcisi. Akpati, Royal Akademi’de kimsesiz çocuklara eğitim sağlamak, diğer ülkelerde akademi adına okullar açmak ve burs vermek için “Cicraun” isimli bölümün kurucusu. Akpati, “Cicraun kanalıyla dünyanın her yerinde ticari faaliyetler yapıyoruz. Bu ticari faaliyetlerden elde ettiğimiz geliri sosyal çalışmalarımızda kullanıyoruz. Kimsesiz çocuklara eğitim ve burs imkanları sağlıyoruz, okullar açıyoruz. 3. Dünya ülkelerinde halka sağlık hizmeti veriyoruz” diyor.

İnsani Yardım Vakfı’nı da kuran Akpati son derece doğal bir yaşam süren Nijerya halkının insani yaşam standartlarında yaşaması için yoğun bir çaba sarfediyor. Akpati, “810 tane kimsesiz çocuğum var. Onlar için okul açtım, yiyecek, giyecek sağlıyorum. Temiz su için su tankları yaptırdım. Yaşam standartlarını yükseltmeye çalışıyorum. Vakfın Uganda, Gana, Kenya ve Nijerya’nın birkaç eyaletinde şubelerini açtım. Cicraun’un da 120 ülkede şubesi var ben bunların da başındayım. Ayrıca kendi şirketlerimden elde ettiğim kazancın yarısı kurmuş olduğum İnsanı Yardım Vakfı’na gider. Yani projelerimin finansmanını rahatlıkla sağlıyorum. Türkiye’ye de öğrenci getiriyorum. Kalacak yer sağlıyorum. Bu emeklerimin karşılığını bana gösterdikleri sevgi ile alıyorum” diye konuşuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.