‘Nihat Hoca’ Uludağ Üniversitesi’nde anıldı

25.07.2018
A+
A-

Geçtiğimiz hafta hayata veda eden Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nihat Özyardımcı için anma töreni düzenlendi. Rektörlük Binası’nda gerçekleştirilen törene ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Tıp Fakültesi’nden onlarca doktor katıldı.

Tıp dünyası tarafından ‘Nihat Hoca’ olarak adlandırılan Prof. Dr. Nihat Özyardımcı, büyük katkılarının bulunduğu ve emekli olduğu Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen bir törenle anıldı. Törene UÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, eşi Semahat Özyardımcı, çocukları ve torunlarıyla birlikte sevenleri ve dostları da katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, kendisinin yakinen tanımasa bile asistan olduğu dönemde çok defa karşılaştıklarını söyledi. Nihat Özyardımcı’nın yürüyüşü ve tavırlarıyla hoca olduğunu her zaman hissettiren bir şahsiyet olduğunu belirten Dekan Ekrem Kaya, “Zaman içerisinde çok güzel bir klinik oluşturmuş. Şimdiye kadar 70 tane uzman vermiş. Hocalar yetiştirmiş, hocaların hocası olarak buradan ayrılmış bir kişiydi. Yine izlenimlerine dayanarak, çok iyi bir hoca, çok iyi bir baba ve çok iyi bir insan olduğuna inanıyorum. Kendisi hakkında hiçbir zaman olumsuz bir şey duymadık. Buradaki görevini en iyi şekilde tamamladı, emekliliğini doyasıya yaşadı ve geçtiğimiz hafta hayata veda etti. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Törenimize katılan tüm misafirlerimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Töreni düzenleyen Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ ise Nihat Özyardımcı’nın öğrencilerinden birisi olduğu için kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyen Prof. Dr. Mehmet Karadağ, katılımcılar için Nihat Özyardımcı’nın hayat hikayesini paylaştı.

Dostlarının da anılarını paylaştıkları törenin sonunda ailesi tarafından taziyeler kabul edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.