Ne Erzincan, ne İstanbul… Şimdi de ‘Şanlıurfalıyım’ dedi!

Ne Erzincan, ne İstanbul… Şimdi de ‘Şanlıurfalıyım’ dedi!
07.06.2019
A+
A-

Erzincanlı olduğu bilinen ve sosyal medyadan İstanbullu olduğunu dile getirmesi tepkilere neden olan Binali Yıldırım, şimdi de köklerinin Şanlıurfa’da olduğunu söyledi.

İstanbul seçmeni , YSK’nın seçim tekrarı tartışmaları arasında 23 Haziran’daki seçime giderken Ak Parti’nin İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım’dan ilginç açıklamalar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Doğduğum büyüdüğüm, müjdelenmiş bu şehir için çok büyük hayallerim var, projelerim var” ifadelerini kullanan Yıldırım’ın, İstanbullu olduğunu iddia etmesi tepkilere neden olmuştu. Erzincan doğumlu olan Yıldırım, şimdi de köklerinin Şanlıurfa’da olduğunu dile getirdi.

Yeniçağ’da yer alan habere göre; Şanlıurfa’yı ziyaret eden Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi sıra gecesi ekibinden Ebubekir Çimen’in söylediği ‘Urfalıyam ezelden’ türküsüne de eşlik eden Yıldırım ziyaret sonrası bir açıklama yaptı.

İstanbul’da küçük bir Şanlıurfa olduğunu dile getiren Yıldırım şöyle konuştu:

“Benim köklerim de Şanlıurfa’da, o yüzden sizlere hemşehrilerim diye hitap edebilirim. Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü tabii ki gördük. 31 Mart seçimlerinde çok büyük destek verdiniz. Şanlıurfa gibi tarih şehri, kültür şehri, peygamberler şehri bu güzel şehrimizin büyükşehir belediye başkanı yaptınız Allah muvaffak etsin, yar ve yardımcısı olsun. Sizlerden de Allah razı olsun. Ayrıca Şanlıurfa’nın birçok ilçelerinde desteklerinizle başkanlarınızı seçtiniz, bunun için de teşekkür ediyorum.”

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.