Naci Bostancı’dan Erdoğan’a şaşırtan yanıt: ‘Google’dan bulduk!’

Naci Bostancı’dan Erdoğan’a şaşırtan yanıt: ‘Google’dan bulduk!’
14.06.2019
A+
A-

Yeni askerlik sistemi ile ilgili soru işaretlerini giderebilmek amacıyla düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’daki asgari ücret rakamına ilişkin Naci Bostancı’ya sorduğu soruya Bostancı “Google’dan bulduk” cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni askerlik kanun teklifindeki soru işaretlerini gidermek için düzenlediği toplantıda ilginç anlar yaşandı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, dövizli askerlik için belirlenen 5 bin Euro’nun azaltılmasını istedi ve “Bedeli yüksek bulan Türk vatandaşlığından çıkabilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Yeneroğlu’na “Almanya’da asgari ücret 1.587 Euro. Dövizli askerlik bedeli yüksek değil” cevabını verdi.

Yeneroğlu ise, Almanya’da asgari ücret uygulaması olmadığını belirterek, “Bu rakamı nereden aldınız efendim, öyle bir miktar yok” dedi.

“NACİ HOCA NEREDEN BULDUNUZ?”

Erdoğan bunun üzerine Grup Başkanı Naci Bostancı’ya dönerek, “Naci hoca bu rakamı nereden buldunuz?” deyince, Bostancı da “Google’dan bulduk” cevabını verdi.

TASARIDA ‘DÜZELTME’ GÜNDEMDE

Askerlik teklifinin önümüzdeki hafta Genel Kurul‘da yasalaşması ve bazı değişiklikler de yapılması bekleniyor. Teklif görüşülürken bakaya kalanlara verilen para cezalarının silinmesi yönünde bir düzeltme yapılacağı, celp dönemi sayısının fazlalaştırılacağı tutulacağı belirtiliyor. Cumhurbaşkanına tanınan istediği kişileri askerlikten muaf tutma ve 6 aylık olacak askerlik süresini kısaltma ya çoğaltma yetkisinde de, düzenleme yapılabileceği vurgulanıyor.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.