Mütareke meydanına barışın simgesi zeytin ağacı dikildi

Mütareke meydanına barışın simgesi zeytin ağacı dikildi
18.05.2018
A+
A-

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mütareke Meydanı Projesi kapsamında İnönü Parkı’nda kuruyan iki ağacın yerine, zeytin ağacı dikti.  Başkan Türkyılmaz, barışın ve kardeşliğin tohumlarının atıldığı Mütareke binasının tam karşısında kök salacak olan zeytin ağaçlarının, yüzyıllar boyu barışın ve kardeşliğin simgesi olacacağını vurguladı.

Başkan Türkyılmaz ağaçlara zarar verildiği yönündeki iddialara da, “Kendi bahçesinde dal olamayan bizim bahçemizde ağaç olmaya çalışıyor. Onlar bizim bahçemizde ağaca zarar vermeye çalışan kurt dahi olamazlar” dedi.

Mudanya’ya değer katan projeleri hayata geçiren Mudanya Belediyesi, Mütareke Evi Müzesi, 12 Eylül Caddesi, İnönü Parkı ve çevresinden oluşan bölgeyi tamamen yayalaştıracak olan Mütareke Meydanı Projesi çalışmalarına son sürat devam ediyor. Proje kapsamında hiçbir ağaca zarar verilmeyeceğinin sözünü veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, İnönü Parkı’nda kuruyan ve kesilmek zorunda kalınan iki ağacın yerine, Mudanya’nın simgesi zeytin ağacı dikti.

Başkan Türkyılmaz, “Burada bulunan iki ağaç, kuruyarak diğer ağaçlara zarar vermeye başlamıştı. Bu ağaçların yerine yüzyıllar boyu yaşamını sürdüren, Mudanya’mızın simgesi zeytin ağacı ekiyoruz. Zeytin, bütün ağaçların ilkidir. Ölümsüzlüktür. Barışın ve kardeşliğin tohumlarının atıldığı Mütareke binamızın tam karşısında kök salacak olan bu zeytin ağaçları, barışın ve kardeşliğin simgesi olacaktır. Bugün burada ektiğimiz zeytin ağaçlarının, barışın, kardeşliğin, birlikteliğimizin, huzur ve mutluluğumuzun yüzyıllar boyu sürmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

“MEMLEKET DÜŞMANLARI, BURADA DOĞA SEVGİSİNDEN BAHSEDEMEZ”

Mudanya Belediyesi’nin ağaçlara zarar verildiği yönündeki iddialara yanıt veren Başkan Türkyılmaz, “Özdemir Asaf’ın çok önemli bir sözü var. Kendi bahçesinde dal olamayan bizim bahçemizde ağaç olmaya çalışıyor. Onlar bizim bahçemizde ağaca zarar vermeye çalışan kurt dahi olamazlar. Memleket düşmanları, burada doğa sevgisinden bahsedemez. Teknik ekibimizle ve mühendislerimizle görüşüp, kurumuş olan iki ağacın sökülerek yerine zeytin ağacının dikilmesini istemiştik. Biz böylesine düşünce içerisindeyken, haramilikleri, hırsızlıkları tescillenmiş olan kişilerin, Mudanya düşmanlarının Mudanya’da söz sözleyeme dahi hakkı yok. Biz doğru olan ne varsa onu yaptık. Söz verdiğimiz her işi gerçekleştirdik. O haramiler bilsin ki bizden onlara ekmek çıkmaz” diye konuştu.

ANITLAR KURULU’NDAN ONAYLI PROJEYİ BELGELERİYLE ANLATTI

Başkan Türkyılmaz, Mütareke Meydanı Projesi’nin kaçak olduğu, projeye onay alınmadığı halde başlanıldığı yönündeki iddiaları da belgelerle yanıtladı. Basın açıklamasına katılan Teknik Başkan Yardımcısı Hakan Karademir, Anıtlar Kurulu onaylı proje ile ilgili detayları anlatırken, “Bu, 2012 yılında onaylı proje. Sahil projesiyle bir bütün olarak yapılıyor aslında. Biz sadece bunu hayata geçirirken, Mütareke Meydanı ile ilgili kısmı biz yapalım dedik, Büyükşehir Belediyesi’ne yazı geçtik. Biz burayı gerçekleştirmeye başladık. Dört tarafındaki merdivenler bütünleşsin diye aynı projede merdivenlerle ilgili küçük bir revizyon yaptık. Kurula gönderdik. Projede başka bir değişiklik yok 6 yıl önce onaylanmış bir proje gördüğünüz gibi elimizdedir. Resmi yazıyla Büyükşehir Belediyesi’nden istedik” ifadelerini kullandı. Başkan Türkyılmaz ise “Bu işin tamamının ihale bedeli 996 bin TL. Onların Sahil Projesi’nde harcadıkları 20 milyon TL. Bizim yaptığımız işin çok daha fazla olduğunu bu iş bitince herkes görecek çünkü bizim paramız kıymetli. Bizde haram yok, hırsızlık yok. Bizdeki doğa, Mudanya, memleket ve insan sevgisi olduğu sürece bilsinler ki boş konuşuyorlar. Meydanı önümüzdeki hafta sonunda tamamlayıp, diğer etapların çalışmalarına başlayacağız.  Bütün memleket severlere hediyemiz olsun” diye konuştu.

“SAHİLLER HALKIN OLACAK”

Başkan Türkyılmaz ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ilgili müdürler hakkında Sahil Projesi kapsamında haksız işgallerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını da belirterek, “Kumsalların işgalleri, halkın kullanımına açtığımız plajlardaki işgalin kaldırılması için başvuruda bulunduk. O plajlar halka açılacak, sahiller halkın olacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.