Mustafa Dündar: ‘Köylü üreticimiz kazansın istiyoruz’

Mustafa Dündar: ‘Köylü üreticimiz kazansın istiyoruz’
19.09.2019
A+
A-

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dağ yöresindeki köylü üreticilerin ürünlerini sattığı Tahtakale Meydanı’na gitti. Dündar, Tahtakale Meydanı’nda köylü üretici dışında satış yapmak isteyenlere müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, dağ yöresindeki köylü üreticilerin yetiştirdikleri ürünleri Tahtakale Meydanı’nda en güzel şekilde satabilmesini sağlamak adına bir toplantı düzenledi. Toplantıya Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, DAĞ_DER Başkanı Yaşar Türk, Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

“ALGI OPERASYONUNA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Toplantıda hafta başında kaldırım işgaline karşı zabıta memurlarının yaptığı uygulamanın sosyal medyada algı operasyonuna dönüştürülmesi hakkında konuşan Başkan Dündar, “Önceki gün burada yapılan bir algı operasyonudur. Burada Osmangazi Belediyesi tarafından bir hizmet yapıldı. Bu hizmetimizin önünü kimse kesemez. Bu hizmetten esnafımız ve buraya gelen köylü üreticilerimiz kazanıyor. Pazardan ürün alıp satanlar buraya giremezler. Köylü üreticimiz kazansın. Bizim amacımız budur” dedi.

“HİZMETLERİMİZE GÖLGE DÜŞÜRMEK İSTEYENLER VAR”

Tahtakale Çarşısı ve Meydanı’nın daha da güzelleşeceğini ifade eden Başkan Dündar, “Kötü bir halde olan Tahtakale Çarşısı’nı baştan aşağıya yeniledik. 54 dükkanı restore ettik. Zemin kaplamasını yeniledik. 700 yıllık çarşıyı yeniden ayağa kaldırdık. Boş olan dükkanların hepsi şimdi doldu. Bu bölgede ticari bir hareketlilik yaşanıyor. Bu hizmetlere gölge düşürmek isteyenler var. Biz kendimize yapmadık ki burayı. Köylü üreticilerimiz, bölge halkı için yaptık. Şimdi size düşen buraya sahip çıkmak. Algı operasyonlarına müsaade etmeyeceğiz. En yakın sürede Tahtakale Çarşısı’nın açılışını yapacağız. Açılışla birlikte tüm Türkiye yapılan hizmetin güzelliğini görecek” diye konuştu.

“KÖYLÜ ÜRETİCİLERİMİZİN HAKLARINA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Kameralı telefonlar sayesinde herkesin kendini gazeteci sandığına dikkat çeken Başkan Dündar, “Telefonu çıkartıp çekim yapıyor ve bunu sosyal medyada istediği gibi pazarlıyor. Bizler köylü üreticilerimizin haklarına sahip çıkıyoruz. Geçtiğimiz günlerde zabıta ekiplerimizin yaptığı uygulama da bunun neticesidir. Bu meydan ve çarşı Zeynep Teyzemiz ve dağ yöresindeki üreticilerimize aittir. Yıllardır bu böyledir ve bundan sonra da böyle olacaktır” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşları temsilcileri de Başkan Dündar’ın her zaman arkasında olduklarını ifade ederek, “Tahtakale Çarşısı, yıllardır dağ yöresindeki köylü üreticilerimizin yetiştirdiği ürünleri sattığı bir pazar olmuştur. Başkanımız Mustafa Dündar, bu geleneği yaşatmak adına önemli hizmetlerde bulundu. Çarşıyı baştan aşağıya yeniledi. Her şey çok güzel oldu. Ancak bu güzel gidişi bozmak isteyenler oluyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Köylü üreticilerimizin rahat satış yapması adına bize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız” diye konuştular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.