Mustafa Bozbey: Merinos Bursa’nın kültürüdür

Mustafa Bozbey: Merinos Bursa’nın kültürüdür
02.02.2019
A+
A-

Merinos Fabrikası’nın kuruluşunun 81. yıl dönümünde,  Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu’nun düzenlediği Merinoslular Buluşması’na katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Merinos’un Bursa’nın önemli bir kültürü olduğunu vurguladı.

Bursa Kent Konseyi Merinos Çalışma Grubu,  Merinos Fabrikası’nın kuruluşunun 81. yıl dönümünde 9. Merinoslular Buluşması’nda biraraya geldi.

Buluşmaya Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de katıldı. Bozbey, Merinos emektarları tarafından yoğun ilgisiyle karşılandı.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen buluşmada konuşma yapan Mustafa Bozbey, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Merinos Fabrikası’nın o dönemde Türk ekonomisine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Mustafa Bozbey, “Merinos bir kültürdür. Merinos Fabrikası gerçekten Bursa’nın ticari ve sanayi hayatına damga vurmuş bir anlayıştır. 81 yıl önce Merinos Fabrikası’nın kurulmasıyla Bursa’nın sanayileşmesi sağlandı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu bu fabrika Türkiye ekonomisine en büyük katkı sağlayan fabrikalardan biridir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Merinos Fabrikası’nda çalışıp da aramızdan ayrılanları rahmetle anıyorum. Onlara, Türkiye’de sanayi hayatına vermiş oldukları katkıdan dolayı minnet borçluyuz” dedi.

Merinos Fabrikası’nda çalışanların uzun yıllar boyunca  iyi ve kötü günlerini paylaştıklarına ve dostluklar kurulduğuna dikkat çeken Bozbey, “Merinos kültürünü ve Merinos Fabrikası’nın vermiş olduğu ahlakı ve anlayışı hiç bir zaman unutmadınız. Onun için bir araya geliyorsunuz, sizleri yürekten kutluyorum. Merinos’ta yıllarca emek vermiş kişiler olarak sizlerin burada, Merinos’un içinde bir yerinizin olmaması da beni yürekten üzüyor. İnşallah 31 Mart’tan sonra ilk çözeceğimiz işlerden biri de Merinos çalışanlarının Merinos’un içinde bir buluşma yerine sahip olmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.