Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın adli kontrol itirazı reddedildi

04.01.2019
A+
A-

Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programında yaptığı açıklamalar nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın adli kontrol kararına yaptıkları itiraz reddedildi.

Halk TV’de yayınlanan Halk Arenası programında yaptığı açıklamalar nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan ve haklarında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün karakola imza atmak şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın avukatları geçtiğimiz hafta adli kontrol kararını veren Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliğine dilekçe sunarak karara itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren mahkeme, sanatçıların itirazını reddederek bir üst mahkeme olan Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazı gönderdi.

İTİRAZLARI REDDEDİLDİ

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in adli kontrol kararına itirazlarına ilişkin, adli kontrol kararını veren Anadolu 4.Sulh Ceza Hakimliği, mevcut delil durumuna göre Akpınar ve Gezen’in lehine bir değişiklik olmadığı, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğunu kaydetti. İstenildiğinde Akpınar ve Gezen’e ulaşılabilmesi için adli kontrol kararının yerinde ve ölçülü olduğunu, adli kontrol kararında herhangi bir isabetsizlik bulunmadığı gerekçeleriyle yapılan itirazların reddine karar verdi.

(Kaynak: Sözcü)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.