Muharrem  Yılmaz, TÜGİAD’a konuk oldu: ‘Bursa benim için bir şans’

Muharrem  Yılmaz, TÜGİAD’a konuk oldu: ‘Bursa benim için bir şans’
01.03.2019
A+
A-

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi, 2019’un ikinci TÜGİAD Buluşmaları’nda SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, TÜGİAD ve TÜSİAD’ın Eski Genel Başkanı Muharrem Yılmaz’ı ağırladı. TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Yılmaz, ‘Yerelden Ulusala, Girişimcilikten Sivil Topluma’ konu başlığında tecrübelerini aktardı.

TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Tabaklar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, her ay düzenli gerçekleştirdikleri Akademi toplantılarının yanında, önemli konukların katılımıyla TÜGİAD Buluşmaları adı altında özel programlara da devam ediyor. İlk programda Mahfi Eğilmez ve Ozan Bingöl’ü ağırlayan TÜGİAD Bursa Şubesi, ikinci programda Bursalı İş İnsanı Muharrem Yılmaz’ı konuk etti.

Geceye; TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu, TÜGİAD Eski Genel Başkanları Murat Coşkunkan ve Muharrem Yılmaz, TÜGİAD Bursa Şubesi Eski Başkanları Murat Alkan, Baran Çelik, Gökhan Onur ve Onur Özkul’un yanı sıra, TÜGİAD Bursa Kurucu Üyeleri ve Onursal Üyeleri ile birlikte TÜGİAD Bursa Şubesi üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Ersoy Tabaklar, “Yılmaz ailesi ve Muharrem Bey örnek bir başarı hikâyesine sahip. Kendisi aynı zamanda iyi bir girişimci, örnek alınacak bir yönetici ve değerli bir sivil toplum gönüllüsü. Hepsinden önemlisi bizler için İyi bir TÜGİAD’lı. TÜGİAD’tan doğan dostlukların insanın hayatında ne kadar önemli bir yer tuttuğunu ve tutacağını en iyi bilen kişilerin başında geliyor. Davetimizi kırmayarak bizlerle birlikte olan Sayın Muharrem Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İhracatı arttırmak için çalışıyoruz”

TÜGİAD Genel Başkanı Anıl Alirıza Şohoğlu da, “Büyüklerimizle ve arkadaşlarımızla bir arada olduğumuz bu gece için Ersoy Başkan’a teşekkür ediyorum. Göreve devralır almaz, TÜGİAD’ın geçmişinden aldığımız sorumlulukla çalışmalarımıza tam gaz devam ettik. Biz şu anda ülkenin yaşadığı sıkıntıdan çıkmanın tek yolunun ihracat olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda da devlet büyüklerimizi ziyaret ediyoruz. Kanada’da G20 YEA Liderler Kurulu Toplantısına katıldık. Bu hafta sonu Katar ve Kuveyt’e gidiyoruz. Tüm arkadaşlarımla birlikte ihracatı nasıl arttırırız? diye çalışıyoruz” dedi.

Konuşmaların sonrasında TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ersoy Tabaklar’ın moderatörlüğünde Muharrem Yılmaz ile söyleşi bölümüne geçildi. Yılmaz,  ‘Yerelden Ulusala, Girişimcilikten Sivil Topluma’  konu başlığında deneyimlerini ve görüşlerini konuklarla paylaştı.

“Yerliliğinizin kıymetini bilin”

Bursa’nın kendisi için bir şans olduğunu belirten Yılmaz, “Bursa benim için doğduğum yer, hayata başlarken kök saldığım ve güç aldığım yer. Bu güç dostluklarla oluyor. Bu dostlukları hala korumak çok önemli. Günlük telaşeden yeteri kadar zaman ayıramadığımız oluyor ama yine de dostluklarımıza önem vermeliyiz. Biz İstanbul’a gitmeden önce tabiri caizse Bursa’da sıkı bir eğitimden geçtik. Bursa’da kalmak, sizi İstanbul’a taşıyabilecek çok geniş ve kuvvetli bir kadroya sahip olmanızı sağlar. Ben Bursa’nın hem derin tarihinden, hem de yakın tarihinden güç alarak başlayan hareketlerin veya girişimlerin başkalarına göre daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Yerelden ulusala gidiş yolculuğunda Bursa’dan hareket etmiş olmam benim için bir şans. Yerliliğinizin kıymetini bilin” dedi.

“İtibar çok önemli”

Konuşmasında babasına ve SÜTAŞ’a dair anılarını da anlatan Yılmaz, SÜTAŞ’ın hikâyesinde itibarın önemli bir yer kapladığına vurgu yaptı. Yılmaz şunları söyledi: “Bizim ticaretimiz itibar üzerine kurularak başlıyor. İtibar çok önemli. Köylüler güvendiği yere sütünü vermek ister. İtibarda da dürüstlük ve sözünün eri olmak çok önemli parametrelerdir. Bizim hikâyemiz aslında hepimize, itibarı sağlam korumamız ve onun üzerinde yükselecek işlerin de sağlam olacağını gösteren bir hikâyedir.”

“Bulunduğunuz duruma layık olacaksınız, bir üst basamağı hak ettiğinizi göstereceksiniz”

Aile şirketlerinin ömrünü sürdürmekte zorlandığını da hatırlatan Yılmaz, bu konuda ise şunları söyledi: “Sermaye emanet ve yetkiyi hak etmek çok önemli. Eğer yetkinizi hak ederseniz size daha fazla yetki veriliyor. Size emanet edilen sermayeye, kaynaklara iyi yön verebiliyorsanız, emanetin farkındaysanız ve hak ediyorsanız o zaman size yeni yetkiler veriliyor. Bulunduğunuz duruma layık olacaksınız, bir üst basamağı hak ettiğinizi göstereceksiniz. Dolayısıyla aile üyeleri hep birlikte aralarında en liyakatli ve donanımlı kişiyi işin başına geçirir ve herkeste bu bilinçle hareket ederse bence her şey güzel gider.”

Bir bölgede lokomotif bir firma olursa tarımsal üretim de peşinden gelir diyen Yılmaz, Bingöl’e yapacağı yatırımdan da bahsederek konuşmasını tamamladı.

TÜGİAD Bursa’ya yeni üyeler…

Söyleşinin sonunda TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ersoy Tabaklar tarafından, Muharrem Yılmaz’a, TÜGİAD yıllarına ait fotoğraflardan oluşan özel bir hediye takdim edildi. Gecede ayrıca, TÜGİAD Bursa’ya yeni üye olan iş insanların da rozetleri, gecenin onur konuğu Muharrem Yılmaz tarafından takıldı. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.