Mudanyalı öğrencilerin el emeği kuş evlerinin sayısı artıyor

Mudanyalı öğrencilerin el emeği kuş evlerinin sayısı artıyor
13.12.2017
A+
A-

Mudanya merkezdeki parklarda kuşların soğuk havalardan korunmasına yönelik Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan el emeği göz nuru kuş evlerinin yeni adresi, Tirilye Mahallesi oldu. Sevimli dostlar için hazırlanan evleri öğrencilerle birlikte asan Başkan Hayri Türkyılmaz, “Doğayı ve canlıları korumak amacıyla yapılan bu çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız” dedi.

Doğada yaşayan tüm canlıların yaşama hakkına saygı ilkesini benimseyen Mudanya Belediyesi, hayvan dostu belediyecilik örneklerinden birini daha hayata geçirdi. Mudanya Belediyesi ve Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi işbirliğinde üç yıldır süren proje kapsamında hazırlanan kuş evlerinin yeni adresi, Tirilye Mahallesi oldu. Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin hayata geçirdikleri Master 6 programı kapsamında yapılan kuş evleri, Mudanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Tirilye’deki ağaçların dallarına asıldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, öğrencilerle birlikte ağaç dallarına minik dostlar için hazırlanan evleri yerleştirdi. Bu güne kadar Mudanya genelinde 80 kuş evi yerleştirilirken, son yapılan evlerle birlikte kuş evi sayısı da 120’ye çıkmış oldu.

MUDANYA’DA HER CANLI MUTLU

Gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinden dolayı öğrencileri ve öğretmenleri tebrik eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye ve eğitim kurumları arasında sosyal projelerin süreceğini söyledi.  Ortak yaşam alanları içinde bulunan canlıların korunması gerektiğini belirten Türkyılmaz,  “Doğayı ve canlıları korumak amacıyla yapılan bu çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız. Allah’ın yarattığı bu canlılara karşı duyarlılık bizi sevindiriyor. Kış aylarını yaşadığımız bu günlerde onlara yuva kazandırmanın sevinci içerisindeyiz” diye konuştu. Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Demir ise, doğa ve çevreye karşı duyarlılık bilincinin öğrencilere verildiğini, projeyi önemli bulduklarını belirterek, öğrencilere destek veren Başkan Türkyılmaz’a teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.