Mudanya’da yaz Kur’an kursu öğrencilerine trafik eğitimi

14.08.2018
A+
A-

Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Mudanya Müftülüğü koordinesinde yaz Kur’an öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Derneği ve OPET AŞ’nin destekleri ile 3-17 yaş aralığındaki çocuklara yönelik 2013 yılından beri devam eden Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında Mudanya Müftülüğünde seminer düzenlendi.

Seminerde, yaz Kur’an kursu öğrencilerine genel trafik kuralları, emniyet kemeri kullanmanın önemi, emniyet kemeri kullanılırken dikkat edilecek hususlar ve bisiklet kullanımı kuralları konusunda bilgiler verildi.

Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde görevli polis memuru Kubilay Tercanlı, seminerin amacının, çocuklarda trafik olgusunu ve trafik kültürünü oluşturularak sosyal çevrelerinde bu davranışlarıyla örnek olmalarının sağlanması olduğunu söyledi.

Mudanya Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu da “Amacımız yaz Kuran kursuna katılan çocuklarımızı trafik konusunda bilinçlendirmek ve büyüdüklerinde iyi birer sürücü olmalarını sağlamaktır. İlçe Emniyet Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.