Mudanya İKON16, Avrupalılar’ın yeni gözdesi oldu

Mudanya İKON16, Avrupalılar’ın yeni gözdesi oldu
13.06.2018
A+
A-

Eşsiz doğal güzellikleriyle büyük ilgi gören Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde, kaliteli yaşam kavramını hayata geçiren ve denizin doğayla bütünleştiği bir konsepte sahip olan İKON16 projesi, Türkiye’den olduğu gibi Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayanlardan da ciddi rağbet görmeye başladı.

Maya Konut Planlama ve Tetra Mimarlık iş birliğinde, Mudanya’nın Burgaz – Altıntaş yolunda hayata geçirilen İKON16’ya ilgi gün geçtikçe artıyor. Proje sadece Türkiye genelinden değil, yurtdışından da yoğun talep görüyor.

Bursa’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle son yıllarda öne çıkan ilçesi Mudanya’da inşaatı devam eden

Mustafa Ferik

İKON16 projesi hakkında açıklamalarda bulunan Tetra Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ferik, ‘Sunulanı değil daha fazlasını iste’ sloganıyla, insan odaklı bir yaşam tarzı tasarladıklarını söyledi. Ferik, kaliteli yaşam kavramını hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Proje kapsamında 71 metrekareden 278 metrekareye kadar, çeşitli büyüklükte konutumuz olacak. 21 blok ve 126 dairenin yer alacağı İKON16, 26000 metrekarelik bir alana sahip. Projemizde 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks kat planlarımız mevcut” dedi.

Yemyeşil ağaçlarla çevrili

İKON16’daki dairelerin hepsinin deniz manzaralı olduğuna dikkat çeken Ferik, mahremiyete büyük önem verdiklerini ve bir aile balkonda otururken, başka bir balkondan kendilerini görmenin imkânsız olduğunu kaydetti. Ferik, projenin göz alabildiğince uzanan yemyeşil ağaçlarla çerçevelendiğini dile getirerek, “Güvenli zeminde yıllara meydan okuyacak binalar yapıyoruz. Daire başına 1 açık, 1 kapalı otopark olacak. Ayrıca yerden ısıtma ve kusursuz ses yalıtımı ile farkımızı ortaya koyuyoruz. İKON16’da açık yüzme havuzu, fitness salonu, açık ve kapalı otopark, sera bahçeleri, çocuklar için oyun parkı, kafe, sinema ve market olacak. Ayrıca engelli vatandaşlarımızı da düşünerek, çözümlerimizi bu doğrultuda hayata geçirdik” diye konuştu.

Herkesin beklentisine hitap ediyor

Yenilikçi ve modern mimariyle inşa ettikleri konutlarda satışların oldukça iyi gittiğini belirten Mustafa Ferik, sadece Türkiye genelinden değil aynı zamanda yurtdışından da yoğun ilgi gördüklerinin altını çizdi. Ferik, Avrupa’nın birçok ülkesinden çok sayıda müşterileri olduğunu ifade ederek, “Son dönemdeki gelişimiyle birlikte, Bursa’nın yeni çekim merkezi haline gelen Mudanya’da, sadece yaz dönemi için değil yılın 12 ayı da yaşanabilecek bir konsepti hayata geçiriyoruz. Projeye Bursalıların dışında, diğer ülkelerden de talep söz konusu. Çünkü İKON16 herkesin hayallerine ve beklentilerine hitap eden bir proje” dedi.

Konutlar 2019 yılında teslim edilecek

Mudanya’nın hava kalitesi bakımından birtakım avantajları olduğunu anlatan Mustafa Ferik, temiz havasının birçok hastalığa şifa olduğunu vurguladı. Ferik, bu nedenle yurtdışından da çok sayıda kişinin Mudanya’ya yerleşmek istediğini dile getirerek, “Geçmiş yıllarda sadece yaz mevsiminde ilgi gören Mudanya her mevsim yaşanabilir bir yer haline geldi. Doğal olarak, Türkiye dışından da insanların ilgisini çekmeye başladı. Bu durum da konut satışlarımıza katkı sağladı. Yurtdışından gelen çok sayıda kişi İKON16 projesi ile yakından ilgileniyor” şeklinde konuştu.

Ferik, ilgiden fazlasıyla mutlu olduklarını belirterek, konutların 2019 yılında teslim edileceğini kaydetti.

Depreme dayanıklı evler

İKON16’da zemin konusunda hassas davrandıklarına dikkat çeken Mustafa Ferik, tüm konutları deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa ettiklerinin altını çizdi. “Projemizdeki konut sahipleri deprem korkusu yaşamayacak” diyen Ferik, şöyle devam etti: “Projemizin Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan alınmış depreme dayanıklılık raporu var. Bu raporda, konutların yaşanabilecek 8 şiddetindeki depreme kadar dayanıklı olduğu dile getiriliyor. Diğer yandan blokların az katlı ve zeminin sert olması da bizim açımızdan büyük avantaj.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.