Mudanya Belediyesi’nden herkese İstanbul Sözleşmesi Kitapçığı

Mudanya Belediyesi’nden herkese İstanbul Sözleşmesi Kitapçığı
22.08.2020
A+
A-

Mudanya Belediyesi, Mudanya 2. Kitap Günleri’nde şiddetin önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hazırladığı “İstanbul Sözleşmesi” kitapçığını dağıttı. Başkan Hayri Türkyılmaz, şiddetin sona ermesi için mücadele etmeye, şiddete karşı mücadele eden tüm kadınların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Mudanya Belediyesi, İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin gündeme getirilmesi üzerine kadınların direnişine İstanbul Sözleşmesi kitapçığı hazırlayarak destek verdi. Kadınları her türlü şiddetten korumak, aile içi şiddetle mücadele etmek, kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak ve şiddetle mücadelede tüm kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini sağlamak amacıyla hazırlanan kitapçık, bu yıl ikincisi düzenlenen Mudanya Kitap Günleri kapsamında dağıtıldı.

YAYKOOP işbirliğiyle düzenlenen Mudanya 2. Kitap Günleri kapsamında Mudanya Belediyesi standını ziyaret eden Bursalılara kitapçık hediye eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da imzaya açılan, Ağustos 2014’te yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi’ni ilk imzalayanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu hatırlattı.

Yoğun çabalarla kazanılmış hakların öğrenilmesi ve sahip çıkılması için İstanbul Sözleşmesi’nin özetlenmiş bir halini Mudanya’yı ziyaret eden herkese farkındalık yaratmak amacıyla dağıtacaklarını kaydeden Başkan Türkyılmaz, “İstanbul Sözleşmesi şiddet gören kadınlara uluslararası hukuk açısından bir teminattır. Çünkü İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Şiddetin sona ermesi için mücadele etmeye, şiddete karşı mücadele eden tüm kadınların yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mudanya Belediyesi standında dağıtımı gerçekleştirilen kitapçık aynı zamanda Mudanya Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından da evlenen çiftlere evlilik cüzdanının yanında verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.