Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 2. dönemi için iddialı…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 2. dönemi için iddialı…
29.08.2019
A+
A-

Mudanya Belediyesi Başkanlığı’nın 2. dönemine start veren Hayri Türkyılmaz, ilçeyi Türkiye’nin yıldızı yapma konusunda iddialı.

SONHABER16.com’un sorularını yanıtlayan Türkyılmaz, “Bu güne kadar hep doğrular yaptık. Mudanyalıların hakkını kimseye yedirmedik. Türkiye’nin sayılı belediyeleri içinde yer aldığımızı biliyorum. Mudanya dünya kenti olma yolunda önemli mesafeler alacak hem sosyal, hem de kültürel anlamda. Dürüst şeffaf ve ahlaklı belediyecilik anlayışımız devam edecek” dedi.

Mudanya Belediye Başkanlığınızda 2. döneminize başladınız. Nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz?

Yaptıklarımızın karşılığında ikinci dönem seçimlere giderken hemşehrilerimiz taktirlerini gösterdi ve oyları sandığa yansıdı.. Beklentilerimiz de o yöndeydi. Bizler doğru yoldayız. Bu güne kadar şaşmadık şaşmayacağız. 2. dönem çok daha verimli olacak. Hem borç yapılanması, hem de belediyelerin icraatları hizmetler açısından yoğun olacak. Her ne kadar ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar belediyelere yansısa da, kendi yağımızla kavrulmayı bilen insanlarız. Ayağımızı yorganımıza göre uzatarak hem borcumuzu, hem da alacaklarımızı yöneterek hizmetlerimizi arttıracağız.

Üzerinde çalıştığınız ve iddialı olduğunuz Yıldıztepe Projesi hangi aşamadı? 

Projemizin başlaması anlamında sona gelindi, Yolun karayolları tarafından teslim alınmasının süreci başlatıldı. İşaretler ve çizgilerin çizilmesinden sonra bizim yaptığımız yolu karayolları devreye alıp, eski yolu iptal edecektir.   Kamu İhaleler Kurumu’na başvuru yapılarak Mudanya’nın değil, hatta Bursa’nın değil, Türkiye’nin yıldızı olacak bir proje. İçinde kongre kültür merkezinden, açık hava anfii tiyatrosuna kadar, tamamen engelsiz kafeterya, çay bahçesi, alışveriş mağazalarının bulunduğu (AVM değil ama..), oyun alanlarıyla, yeşil alanlarıyla çok yönlü bir proje. İki etap halinde ihalesi yapılacak. Tahminimiz bir buçuk yıl içinde proje tamamlanacak. 2020- 2021 yıllarında projenin tamamlanması planlanıyor.

İmar Barışı ile belediyeye ait bir çok mülkiyeti yeniden Mudanya’ya kazandırdınız. Nasıl bir yol izlediniz?

İmar Barışı’nın onaylamamıza rağmen, İmar Barışı denilen yasa çıkartıldı. Bizlerde her şerden hayır çıkar’ diyerek,  imar barışından belediyemizin adına neler yaparız diye değerlendirdiğimizde çıktığı günden itibaren hazırlıklarımızı yaptık. Ve sonuçta zaten bizim olan yani belediyemize,  Mudanya ve Mudanyalılara ait olan yerleri (Bütün Şehir Yasası ile elimizden alınmıştı.) tekrar Mudanya’mıza kazandırdık.  Yaklaşık 30 civarında mülkiyeti. BUDO’nun mevcut kullandığı alan da bunların içinde. BUDO daha önce bizim kiracımızdı. Bakanlar kurulu kararı ile elimizden alınmıştı. Orası iki yarı tapuydu.. Mendirek kısmıyla ilgili yargıya gittiğimizde davayı kaybettik. Diğer taraf yani terminal olarak kullanılan yer bizimdi. Orasıyla ilgili mahkeme süreci bizim lehimizde.  O binayı da yasal hale getirdik ve yapı kayıt belgesini almış olduk.

Geçtiğimiz dönem, Mudanya Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında yatırımlar konusunda sıkıntılar yaşandı. Yeni dönemde nasıl bir ortaklık yapacaksınız ?

Kelin merhemi olsa başına sürer. Büyükşehir belediye başkanına kolaylıklar diliyorum. Ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz. Kanunlar ilçe belediyelerinin yapması gereken görevleri ve ödevleri söylüyor. Benim de onlardan istediğim Mudanya’dan aldıklarının karşılığında yapması gereken ödevleri yapsınlar. Çünkü biz yapılması gerekenleri yapıyoruz. Onlar alt yapı ile ilgili olan Bütünşehir Yasası ile onlara verilmiş olan bütün yetkilerin gereğini yapsınlar. Büyükşehir belediyesinin artık ne kadar zor durumda olduğunu bilmeyen kalmadı. Bunu kendileri de söylüyor zaten . Onların diğer belediyelere yapacakları pek bir şey kalmadı. Sürekli mevcut mülklerini satarak durumu kurtarmaya çalışıyorlar. Mudanya’nın en önemli sorunu olan trafik ve otopark sorununu çözsünler. Biz de onlara maddi manevi destek vermeye hazırız.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, www.sonhaber16.com Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Sevinç, Yayın Koordinatörü Hidayet Sevinç ve Haber Müdürü Hayriye Turgut’u makamında ağırladı.

Bu güne kadar hep doğrular yaptık Mudanyalıların hakkını kimseye yedirmedik. Bu doğrultuda da kendimize güvenerek yola çıktık. Bu yolda hizmetlerimizi arttırarak devam ettireceğiz.  Türkiye’nin sayılı belediyeleri içinde yer aldığımızı biliyorum. Mudanya dünya kenti olma yolunda önemli mesafeler alacak. Hem sosyal, hem de kültürel anlamda. Dürüst şeffaf ve ahlaklı belediyecilik anlayışımız devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.