Mimarlar Odası’nda genel kurul heyecanı…

Mimarlar Odası’nda genel kurul heyecanı…
11.01.2020
A+
A-

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Bursa Akademik Odalar Birliği’nde başladı.
Divan Başkanlığı’nı Mehmet Orhan Efe’nin yaptığı Genel Kurul’a geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülten Kapıcıoğlu ile Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in yanı sıra Mimarlar Odası Genel Merkezi Genel Sekreteri Sinan Tütüncü ile Akademik Odaların Başkanları, yönetimleri ve çok sayıda oda yöneticisiyle Mimarlar Odası Bursa Şubesi üyeleri katıldı.
Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Şahin, “Bizler görev süremiz boyunca birlik beraberlik içerisinde çalıştık. Birlikte çalışmanın gücüne inanarak geçirdiğimiz bu keyifli dönem içerisinde; şehrimiz ve mesleğimiz için yaptığımız mücadeleyi önemli buluyoruz. Ayrıca bu sürede üniversitelerimizle ve diğer kamu kurumlarıyla olan iletişimle, genç arkadaşlarımızın Oda’ya katılımını artırmak için başlattığımız organizasyonlarla efektif bir dönem geçirdik. Elimizden geleni yaptık, daha iyisini yapma adına önümüzdeki dönemde birlikteliğimizin devamını umuyorum” dedi.
Genel Kurul toplantısının protokol konuşmaları bölümünde konuşan geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, “Genel Kurul’lar geçmişin muhasebesi, geleceğe dönük planlamalar ve yeni heyecanların yaşandığı süreçlerdir. Mimar deyince muhtevası çok önemli bir meslektir, kimlik verir. İnsana kimliğini veren ailesi, toplumdaki yeri ve çevresi olmakla beraber, kente kimliğini verenler de mimarlardır. Şehirlere kimlik veren ve toplumsal yaşamın geleceğini tasavvuruna vesile kılan sizlerin çok önemli bir fonksiyonu olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda Genel Kurul’unuzu tebrik ediyor, tüm adaylara başarılar diliyorum” diye konuştu.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülten Kapıcıoğlu da, “Ben de mimar olarak hepimiz objektivitemizi koruyarak dünyaya farklı pencerelerden bakmak üzere eğitildik. Oda olarak da mesleki çıkarlarımızı korumak gibi bir görevimiz de var. Her mimarın da bu bilinçle hareket etmesi gerekir. Bu vesile Genel Kurul’un hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, “Bizler mühendisler ve mimarlar olarak bu şehrin yönetimindeki en önemli kesimlerden birisiyiz. Mimari açıdan, hukuktan ayrılmadan yapıcı eleştirilerden bulunmak, yönlendirmek şehrin yönetiminde fikir sahibi olmak açısından önemlidir” diye konuştu.
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de şunları söyledi: “Uzun yıllar bizler de Oda’da çeşitli görevler aldık. Herkesi Genel Kurul vesilesi ile bir arada görünce çok mutlu oluyorum. Mimar deyince akla hemen başarı kavramı gelir. Bir şeyi başarınca hemen başarının mimarı olarak nitelendirilir o kişi. Dolayısıyla bu meslek çok önemli. Aday olan her arkadaşımızı kutluyorum, herkese başarılar diliyorum”
Mimarlar Odası Genel Merkezi Genel Sekreteri Sinan Tütüncü de Genel Merkez çalışmaları hakkında bilgiler verirken, geçmiş dönem genel başkanlarından Bora Akçay ile Akademik Oda Başkanları da selamlama konuşması yaparak Genel Kurula başarı dileklerini ilettiler.
TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuşmaların ardından 17. Dönem Çalışma Raporu görüşülerek oylandı ve kabul edildi. Ardından da 18.Dönem çalışma ilkeleri saptanıp, 2019 bütçesi karar bağlandı.
Genel kurulda Mimarlar Odası üyeleri de, çalışma raporu ve gündem maddeleriyle ilgili görüş ve temennilerini dile getirdi.
TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin 18. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 12 Ocak Pazar günü, 3 listenin yarışacağı seçimlerle son bulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.