‘Milli Ses Ver Projesi’ne Bursalı muhtarlardan destek

10.10.2018
A+
A-

Bursa – “Milli Ses Ver” projesi kapsamında Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Başaraştırmacısı ve Kalite Birliği Derneği (KALBİR) Başkan Vekili Mustafa Karaman, proje kapsamında muhtarları ziyaret etti.

Osmangazi ilçesine bağlı Dikkaldırım Mahallesi Muhtarı Mustafa Özderya ve Hüdavendigar Mahallesi Muhtarı Mustafa Pala, “Milli Ses Ver” projesine destek verdiklerini bildirdi.

Kalite Birliği (KALBİR) Derneği tarafından başlatılan “Milli Ses Ver” projesi ile milli belgelendirme, yerli üretim ve tüketimin yaygınlaştırılması amaçlanıyor. Uludağ Üniversitesi (UÜ) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) yanı sıra birçok kamu kurum ve kuruluşun desteklediği proje kapsamında 2019 yılında 150’den fazla etkinlik düzenlenecek.

MUSTAFA KARAMAN: ‘BİLİNÇLİ TÜKETİCİ BROŞÜRÜ DAĞITACAĞIZ VE TÜRK BAYRAĞI HEDİYE EDECEĞİZ’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde halka bilinçli tüketici broşürü ve Türk bayrağı dağıtacaklarını söyleyen Mustafa Karaman, “28 Ekim günü Dikkaldırım ve Hüdavendigar mahallelerinde tüm esnafa ve tüketicilere tüketici haklarına yönelik bilgilendirici bir broşür ve Türk bayrağı hediye edeceğiz. ‘Milli Ses Ver’ projesi kapsamında ‘Bayrağına ve Hakkına Sahip Çık’ diyeceğiz” dedi.

Mustafa Karaman sözlerine şöyle devam etti. “Tüketicilere yerli ürün kullanmalarını, TSE belgeli ürünleri tercih etmelerini ve yasal haklarına sahip çıkmalarını dile getireceğiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız dolayısıyla da evlerine ve işyerlerine Türk bayrağı asmalarını isteyeceğiz. Özgürlüğümüzün timsali ve bir numaralı Türk Standardı olan Türk bayrağını böylece tüm esnafa ve tüketicilere hediye etmiş olacağız. Bu çalışmayla ‘Milli Ses Ver’ projesinin ‘Bayrağına ve Hakkına Sahip Çık’ bölümünün başlangıcını Dikkaldırım Mahallesi’nden vereceğiz. Bu milli sesin önce Bursa’yı, sonra Türkiye’yi kaplamasını istiyoruz. Kısaca biz tüketicilerimizden, her şeyi devletten beklemek yerine, kendi sorumluluklarını yerine getirmesini istiyoruz. Yabancı marka hastalığını bir kenara bırakarak, yerli ürünleri tercih etmelerini istiyoruz. Kalitesiz ürünler yerine, TSE belgeli ürünleri talep etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Karaman ayrıca, bu çalışmalarına destek veren Dikkaldırım Mahallesi Muhtarı Mustafa Özderya ve Hüdavendigar Mahallesi Muhtarı Mustafa Pala’ya teşekkürlerini sundu.

DİKKALDIRIM MAHALLESİ MUHTARI MUSTAFA ÖZDERYA: ‘DİKKALDIRIMA TSE BELGESİZ ÜRÜN GİRMESİNİ İSTEMİYORUZ’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dikkaldırım Mahallesi Muhtarı Mustafa Özderya, “Kalite Birliği’nin bu güzel projeyi mahallemizden başlatmasından ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz. Dikkaldırım mahallemizin sakinleri kalitelidir, kaliteyi bilir, kaliteyi tercih ederler. Önümüzdeki günlerde TSE belgeli ürünlerin mahallemizde satılması için esnafımızla görüşmeler yapacağız. Mahallemize TSE belgesiz ürün girmesini istemiyoruz. 28 Ekim günü muhtar olarak sahada olacağım ve 29 Ekim sabahı Dikkaldırım mahallemiz şanlı bayrağımızla donanmış olacak. Tüm ev ve iş yerlerine Türk Bayrağı asacağız” dedi.

Hüdavendigar Mahallesinde böyle bir çalışmanın ilk defa olacağına dikkat çeken Hüdavendigar Mahallesi Muhtarı Mustafa Pala ise, “TSE milli bir kuruluşumuzdur. Verdiği belge bizim can güvenliğimizdir. Biz bunu biliyoruz. Esnafımızdan rica ediyoruz, TSE belgesiz ürünleri reyonlara koymasınlar. Mahalle sakinlerimize de şöyle sesleniyoruz, TSE belgesiz ürün satın almasınlar. 29 Ekim günü Hüdavendigar mahallesinde her ev ve iş yerine Türk bayrağı asılması için bizde bu projede bulunmaktan memnunuz. Haklarımızı bileceğiz, haklarımızı arayacağız, Türk bayrağını her yere asacağız. Bayrağın olduğu her yerde varız. İçinde bulunmuş olduğumuz bu günleri birlik ve beraberlik içinde atlatacağız. Yerli ürünleri ve TSE belgeli ürünleri tercih edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Mustafa Karaman, muhtarlara Türk bayrağı takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.