Milli Savunma Bakanlığı’ndan yeni askerlik sistemi açıklaması

12.03.2019
A+
A-

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yeni askerlik sistemi hakkında açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, yeni askerlik sistemi ile ilgili çalışmanın Nisan ayında Meclis’e gelmesinin planlandığı kaydedildi.

Milli Savunma Bakanlığı, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı. Yeni askerlik sisteminin Nisan ayında Meclis’e gelmesinin planlandığı belirtilirken, S-400 ve F-35 alımları ile ilgili önemli ifadeler yer aldı.

Askeri yetkililer, “Rusya’dan S-400 hava savunma sistemlerinin alınması durumunda F-35 projesinin iptal edileceği yönündeki” haberleri hatırlatarak, “F-35’de ilk iki uçağın Türkiye’ye karşı gelmesi Kasım ayında planlanıyor. Burada bir aksaklık yok. ABD’deki pilotlarımız ve teknisyenlerimizin eğitimleri planlandığı şekilde devam ediyor” dedi. S-400’ler de de herhangi bir aksaklığın bulunmadığını bildiren yetkililer, sistemin Temmuz ayında Türkiye’ye teslim edilmesi ve Ekim Kasım aylarında kurulmasının planladığını söyledi.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NİSAN’DA MECLİS’TE

Yeni askerlik sistemi üzerinde çalışmanın sürdüğünü belirten askeri yetkililer, “Nihai çalışma Cumhurbaşkanlığı’nın onayından geçip, Meclis’te yasalaşmasıyla netleşecek. Bölgedeki güvenlik durumuna, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda bu konuda karar verilecektir. Çalışmanın Nisan ayında Meclis gündemine gelmesi planlanıyor” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ayrıca “Son bir ayda PKK/KCK terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda, 1’i gri listede olmak üzere toplam 54 terörist etkisiz hale getirildi.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.