Milli güreşçiler, Balkanlar’da şampiyonluk kovalayacak

03.09.2018
A+
A-

Bosna Hersek’te düzenlenecek Büyük Minikler Grekoromen Balkan Şampiyonası’nın hazırlıklarını Sakarya’da sürdüren milli güreşçiler, başarı hedefliyor.

Milli güreşçiler, 6-8 Eylül’de yapılacak şampiyonanın hazırlıkları kapsamında Hendek Güreş İhtisas Kulübü Tesisleri’nde kampa girdi. Antrenörleri yönetiminde sıkı bir antrenman programından geçen sporcular, Balkanlar’da Türk bayrağını dalgalandırmak istiyor.

Büyük Minikler Grekoromen Milli Takımı Teknik Direktörü Ahmet Suat Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14-15 yaş büyük minikler milli takımının daha önce Avrupa ikincisi olduğunu anımsattı.

Finalde Rusya’ya kaybettiklerini ama çok iyi işler yaptıklarını aktaran Aydın, “Dünyada çok iyi yerde olan Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan gibi ülkeleri geçtik. Şimdi aynı çocuklar Büyük Minikler Grekoromen Balkan Şampiyonası’na hazırlanıyorlar. Avrupa Şampiyonası’na giden takımımızdan madalya alan 4 çocuğumuzu, doktor raporuyla bir üst kategori olan yıldızlara yolladık. Kendilerinden 2 yaş büyüklerle güreşecekler. Kendilerini Avrupa’da ispat ettikleri için, bir üst kategoriye istendiler, bizde müsaade ettik.” diye konuştu.

Onların yerlerine yeni sporcuların katıldığını belirten Aydın, “Bizim için fark etmiyor, 81 milyonluk Türkiye’yiz. Bizde mazeret olmaz, artı güreş de bizim ata sporumuzdur. Nereye gidersek gidelim, istersek C takımıyla gidelim, yine şampiyon olmak bizim işimiz. Onun için hazırlanıyoruz. Hedefimiz de bu.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Suat Aydın, takımının milli takımlar bazında en alt ancak en önemli kademe olduğunu vurgulayarak, bu sporcuların 3-5 yıl sonra yıldızlar, gençler, 23 yaş altı ve A Milli Takım seviyesinde mücadele edeceğini kaydetti.

“Şampiyonluğun en büyük adayı biziz”

Aydın, Büyük Minikler Grekoromen Balkan Şampiyonası’nda şampiyonluğun favorisi olduklarını dile getirdi.

Türk Milli Takımı’nın nereye giderse gitsin hedefinin şampiyonluk olduğunu anlatan Aydın, “Olursun, olamazsın, o bambaşka bir şey ama biz atalarımızdan böyle gördük. Nereye gidersek gidelim, hedef şampiyonluktur. Balkanlar’da şu an bizden iyisinin olduğunu zannetmiyorum. Şu an ikinci adamlarımızla da gitsek fark etmez. Şampiyonluğun en büyük adayı biziz ve Allah nasip ederse, sakatlık, kaza, bela olmazsa, yine şampiyon olur geliriz.” değerlendirmesinde bulundu.

Aydın, cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı branşının güreş olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımızın sağlıklı olmasını istiyoruz. İlk amacımız bu. İşe, ‘Herkes şampiyon olacak.’ diye başlamıyoruz. Topluma kazandırıp, ahlaklı çocuklar yetiştirmek istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Yetiştirdikleri sporcuların, milli güreşçi Rıza Kayaalp ve diğer ağabeyleri gibi başarı elde edeceğini dile getiren Aydın, devletin bu konuda sporculara gerekli desteği verdiğini sözlerine ekledi.

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.