Milli Birlik Harekatı

Milli Birlik Harekatı
17.10.2019
A+
A-

Savaş mı, harekat mı?

Amerika ve Rusya’nın himayesindeki PKK ve PYD teröristlerine karşı yaptığımız harekata, vatan hainleri ‘savaş’ diyorlar… Oysa savaş, devletler arasında olur. Sonucunda ya toprak kazanılır veya toprak kaybedilir. Savaşlar düzenli ordularla karşılıklı yapılır.

Terör örgütlerini temizlemek için yapılan askeri müdahalelere, ‘harekat’ denir. Örneğin, 1974 yılında Kıbrıs’ta, Yunanistan güdümündeki Rumlar’ın kanlı mezalimine karşı yapılan müdahaleye de “Kıbrıs Barış Harekatı” adı verilmiştir.

‘AYŞE TATİLE ÇIKSIN’

Kıbrıs Barış Harekatı, 1974 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından merhum Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in kızının adı ile “Ayşe Tatile Çıksın” parolası ile başlatıldı. Türk Ordusu, Kıbrıs’ta Başpiskopos Makarios’un liderliğinde Nikos Sampson’un kurduğu EOKA Rum terör örgütüne karşı Kıbrıs Barış Harekatı’nı yaptı. Kuzey Kıbrıs’ı eli kanlı Rum teröristlerden kurtardı.

Kıbrıs Barış Harekatı sonunda Türkiye Cumhuriyeti; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurdu. Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıs ayağındaki liderlerimiz Rauf Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün verdikleri mücadeleler hala o günleri yaşayan bizim yaştakilerin belleklerindedir. Kıbrıs Barış Harekatı’nın özel detaylarını 1974 yılında Genel Kurmay Başkanlığı’nda askerliğimi yaparken bire bir yaşadım.

DOSTUMUZU DÜŞMANIMIZI TANIYORUZ

Türkiye’nin dostu kim, düşmanı kim; Barış Pınarı Harekatı ile tanımış olduk. Amerika tutarsız politika izliyor. Rusya ve İran bir bizim, bir PKK ve PYD’nin yanında yer alıyorlar. Avrupa Birliği ülkeleri, Macaristan hariç terör örgütü tarafını tuttular. Müslüman Arap ülkeleri ise Katar dışında teröristlerin yanında yer aldılar. Hele Filistin’e ne demeli; koynumuzda yılan beslemişiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise Barış Pınarı Harekatı ile ilgili sözleri nedeniyle Türkiye’de büyük tepki çekti. Akıncı’nın açıklamaları, teröristlerin ekmeğine yağ sürmüştür. Mustafa Akıncı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’nda bir gün bile oturtulmamalıdır, derhal istifası istenmelidir.

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUAT

Ortadoğu coğrafyası iki süper devlet, Amerika ve Rusya’nın güç gösterisinin oyuncağı olmuş durumda; terör örgütlerini kışkırtıyorlar. Ülkelerde iç savaş çıkararak hedeflerine ulaşmak istiyorlar. Ortadoğu petrolleri bu iki ülkenin iştahını kabartıyor. Terör örgütlerine TIR’lar dolusu silah, araç gereç ve mühimmat sevkiyatını pervasızca yapıyorlar. Bu oyuna Avrupa Birliği ülkeleri de iştirak ediyorlar.

Barış Pınarı Harekatı; Milli Birlik Harekatı olarak milli mutabakatla yapıldı. Bu harekata, ‘savaş’ diyen vatan hainleri dışında tüm vatandaşlarımız destek vermektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde PKK yandaşı HDP dışında AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti tezkereye ‘evet’ oyu vererek Barış Pınarı Harekatı’nı desteklemişler, ‘söz konusu vatansa gerisi teferruat’ demişlerdir.

Allah askerlerimizin ayağına taş değdirmesin, ordumuzu karada ve havada teröristlere karşı muzaffer kılsın.

YORUMLAR

  1. Tansel Saylı dedi ki:

    Sevgili Ahmet Abi… yazınız gerçekten bizlerin alması gerekli tavırları yansıtmakta. Elbette yanlış iç ve dış politikanın sonucu bu konuma geldik… Barış Pınarı Harekatını elbette destekliyoruz… Mehmetçiğimizi dualar ile anıyoruz… Sağ sağlim gelsinler…