Milletvekili Gözgeç’ten TOBB Bursa KGK’ya ziyaret

Milletvekili Gözgeç’ten TOBB Bursa KGK’ya ziyaret
10.12.2019
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Avukat Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) ziyaret etti.

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Avukat Emine Yavuz Gözgeç, BTSO koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Bursa KGK Başkanı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Doğu Marmara Bölge Temsilcisi Sevgi Saygın ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Raporun tanıtımı Bursa’da yapılacak

BTSO Hizmet Binası’ndaki gerçekleşen ve BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan’ın da hazır bulunduğu görüşmede konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç,  TOBB Bursa KGK’nın çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz dönem, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nun alt komisyonu olan Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Alt Komisyonu’nda başkanlık görevi yaptığını hatırlatan Gözgeç, bu komisyonun, Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Raporu’nun yayınlandığını hatırlatarak şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz dönemde KEFEK’in alt komisyonu olan Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kadın Girişimciliğin Desteklenmesi Alt Komisyonu’nda başkanlık görevi yapmıştım ve bu süre zarfında Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Raporu’nu hayata geçirmiştik. Fakat bir türlü tanıtım yapamamıştık. KEFEK başkanımız Canan hanım da, ‘bu raporu sunduk ama bir lansman yapamadık, bunun lansmanını Bursa’dan yapalım’ demişlerdi. Biz de Bursalı kadınların bu lansmanı yapmaya talip olduğunu ilettik kendilerine. İnşallah bu tanıtımı şehrimizde, hep beraber yapacağız.”

2002 yılından günümüze gelinceye kadarki sürede, kadınların işgücünü katılım oranında önemli mesafeler alındığını ifade eden Gözgeç,  “Kadın milletvekili oranımız yüzde 17,5, üniversitelerimizdeki kadın öğretim görevlilerinin oranı yüzde 50, profesörlerde oran yüzde 31, doçentlerde yüzde 40, öğretim üyeleri arasında yüzde 43, araştırma görevlileri içerisinde yüzde 50, 200 üniversitenin 17’sinde kadın rektör ve dekanlar var. Mimarların yüzde 45’i, avukatların yüzde 44’ü de kadınlardan oluşuyor. 41 kadın belediye başkanımız var ve 3 kadın belediye başkanımız büyükşehirde görevli. Muhtar sayımızda da güzel bir artış var. 2014’te 685 kadın muhtarımız varken, şimdi bin 86’ya ulaşmış durumda. Bunlar da bizleri yolumuzda devam etmeye teşvik eden konular, güzel gelişmeler. Dünya ortalamasına bakıldığında daha kat etmemiz gereken mesafe var ama önemli olan artışın yüksek olması” diye konuştu.

Milletvekili Gözgeç’i ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten TOBB Bursa KGK Başkanı ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Doğu Marmara Bölge Temsilcisi Sevgi Saygın da kurulun projeleri hakkında bilgiler verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.