Mice endüstrisi, ‘yeni döneme hazırız’ dedi

Mice endüstrisi, ‘yeni döneme hazırız’ dedi
05.09.2020
A+
A-

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), turizmin en önemli bileşenleri arasında yer alan ve MICE endüstrisi olarak tanımlanan kongre, toplantı ve etkinlik sektörünü hareketlendirecek ilk adımı attı.

İstanbul’da düzenlenen “Yeni Dönem, Yeni Bakış” konulu panelin açılışında konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, MICE sektörünün turizm endüstrisinin aydınlık geleceğini, gelişen yüzünü ve vizyonunu temsil eden özel bir sektör olduğuna dikkat çekti.

“Güvenlikten, hijyenden taviz vermeden adım atmak çok önemli. Temennimiz, aşı ve ilaç çalışmalarının sonuçlanarak virüsle mücadelenin bir an önce başarıya ulaşması” diyen Hasan Eker, insan sağlığını ve güvenliğini en üst düzeyde tutmak suretiyle kongre, toplantı ve etkinlikleri gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Eker, “Sağlığımız elbette çok önemli ama ekonomi de çok önemli, ikisinden de vazgeçemeyiz. Bu pandeminin de ne zaman biteceği belli değil. Belki gelecekte başka benzeri salgınlar da çıkabilir. Dolayısıyla biz bu yeni dönemde salgın ve benzeri durumlarla yaşamayı öğrenmemiz, buna göre planlamalar yapmamız lazım ve sağlıkla ekonomi arasında denge oluşturmamız gerekli. Bu anlamda koronavirüs ile birlikte toplantıların nasıl yapılabileceğini gösterip bunlar zaman içerisinde geliştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 2010-2015 arası dönemde olduğu gibi MICE alanında dünya sıralamasında üst basamaklarda yer alması amacıyla sağlığı önceleyerek, MICE sektörünü harekete geçirecek bir yaklaşımı ortaya koymak istediklerini dile getiren Eker, kongre ve etkinlik turizminin gerçekleştirilmesinin önünde engel bulunmadığının da altını çizdi.

Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Convention Center’da gerçekleşen ve TÜRSAB MICE Turizmi İhtisas Başkanı Hüseyin Kurt, T.C. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Necmettin Ünal, TÜROB Başkanı Müberra Eresin, Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, TÖSHİD Başkanı Mehmet Nane, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ekonomist Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ile dünyanın önde gelen MICE turizmi kuruluşları arasında yer alan SITE Global Başkanı Jeniffer Glynn’ın konuşmacı olarak katıldıkları toplantıda, MICE, konaklama ve havacılık sektöründeki gelişme ve değişimler ele alındı.

Turizm sektör temsilcileri, tıp uzmanları ve MICE sektörünü temsil eden 16 derneğin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, gerekli tedbir ve önlemlerin alınmasıyla toplantı ve etkinliklerin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebileceği mesajı verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.