MHP’lileri isyan ettiren ‘büyükşehir’ kararı: AK Parti’ye 15, MHP’ye sadece 1…

12.01.2019
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerinde 30 büyükşehirden sadece 3’ünde aday çıkaracak olan MHP, 27 büyükşehirde AK Parti’yi destekleme kararı almıştı. MHP’nin aldığı bu karar sonrası gözler AK Parti’nin yapacağı “jest”lere çevrilmiş ve Büyükşehirlerdeki hangi ilçelerin MHP’ye bırakılacağı merak edilmeye başlanmıştı. Ancak AK Parti tavrını Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon’da yaptığı aday açıklamalarıyla ortaya koymuş ve büyükşehirlerde MHP’yi sadece birkaç ilçede destekleme kararı vermişti.

“SAKARYA’DA SADECE 1 İLÇE BIRAKILACAK”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazar günü de Sakarya’da adaylarını ilan edecek. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak daha önce Ekrem Yüce açıklanmış ve MHP de büyükşehirde aday çıkarmayarak Yüce’yi destekleyeceğini ilan etmişti. Bu gelişme sonrası MHP teşkilatlarında, ilçe belediyelerinde AK Parti’nin MHP’ye önemli jestlerde bulunacağı havası hakim olmasına rağmen bugün kulislere düşen son bilgilere göre MHP’ye 16 ilçesi bulunan Sakarya’da sadece 1 ilçenin bırakılacağı ortaya çıktı.

“HİÇ BİR İLÇE MHP’YE BIRAKILMAYACAKTI”

İttifak görüşmelerinde AK Parti’nin Sakarya’da MHP’ye tek bir ilçe dahi vermemek yaklaşımında olduğu ancak “16-0” tavrının tepki çekeceğinin düşünülmesiyle, Sakarya’nın en küçük ilçelerinden birisi olan Taraklı’da MHP’nin adayının desteklenmesi kararının alındığı iddia ediliyor.

MHP TEŞKİLATLARINDA VE SEÇMENİNDE HAYAL KIRIKLIĞI HAKİM

Daha önceki seçimlerde Serdivan ve Hendek gibi büyük ilçelerde önemli sonuçlar kaydeden MHP teşkilatlarında ve seçmeninde AK Parti’nin bu kararı sonrası hayal kırıklığı hakim. SAKARYA’DA CHP ve İYİ PARTİ DE SEÇİM İŞBİRLİĞİ YAPIYOR Öte yandan Sakarya, CHP ve İYİ Parti işbirliğinde İYİ Parti adayının destekleneceği büyükşehirlerden. İYİ Parti Sakarya’da büyükşehir adayını ilan etmek için ‘cumhur ittifakı’ndaki tablonun netleşmesini bekliyor. Ayrıca CHP-İYİ Parti seçim işbirliğinde ilçelerin nasıl paylaşılacağı da önümüzdeki günlerde belli olacak.

(Kaynak: yenigaste.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.